În Finlanda nu este și nici nu va fi corupție în masă: cinci explicații ale acestui fenomen

Prima dată când ajungi în Finlanda rămâi plăcut surprins. Este una dintre țările unde găsești adevăratul sens al civilizației. Rămâi uimit de amabilitatea și de onestitatea oamenilor de pe stradă.

În Finlanda politicienii nu au foarte multe privilegii. Nu au imunitate, pensii speciale etc. Ei consideră că politicienii sunt angajații lor. Dar despre corupție nici nu poate fi vorba aici, Finlanda fiind considerată o țară fără corupție. Tot aici exista un sistem de educație și de sănătate puse foarte bine la punct.

1. Majoritatea finlandezilor nu preferă luxul, pe care-l consideră că este o distracție medievală orientală pentru degenerați.

2. Ei consideră că îmbogățirea ilegală a familiei lor este în detrimentul altor reprezentanți ai poporului lor este și o manifestare a urii față de propriul popor. În așa mod pot proceda doar ticăloșii.

3. Finlandezii înțeleg clar că așa-numita „tăiere” a fondurilor bugetare este o manifestarea a urii față de propriii copii și nepoți, deoarece ei vor fi cei care vor merge pe aceste străzi și vor studia în aceste școli. Doar un nebun ar putea să-și urască proprii copii și nepoți!

4. Finlandezii sunt sigur că orice hoț este și fricos. El trăiește în permanență cu frica în sân, îi este teamă să nu fie găsit și pedepsit. O astfel de persoană nu poate sta în libertate, trebuie să fie izolat de ceilalți oameni.

5. Finlandezii sunt convinși de faptul că „aranjarea” copiilor este un lucru negativ. Dacă o persoană nu a reușit să obțină ceva cu propriile forțe, atunci nu merită să aibă acest lucru.