Cimentul poate fi folosit nu numai în construcții! 15 idei de obiecte decorative din ciment, perfecte pentru grădină!

Sculptura în grădină este o modalitate excelentă de a oferi o individualitate curții dvs. Nu este necesar să procurați sculpturi din magazine, ce adesea se dovedesc a fi foarte costisitoare. Ar fi mai bine să mergeți la magazinul de materiale de construcție și să procurați un sac de ciment.

Atenție! În timpul lucrărilor cu amestecul de ciment, acesta nu poate fi lăsat pentru o perioadă lungă de timp, deoarece se va usca. Amestecând toate ingredientele, turnați-l cât mai rapid în formă.

Pentru a crea un amestec de ciment, vor fi necesare următoarele materiale:

– 1 parte de ciment

– 2 părți de nisip

– 3 părți de apă

Mortarul de ciment de această concentrație trebuie lăsat în formă timp de cel puțin o zi. Vă permite să creați elemente destul de rezistente, care vă vor decora grădina mulți ani înainte. În calitate de forme puteți folosi diverse și cele mai incredibile obiecte.

Iată câteva idei interesante: 

1. Plăci decorative create de sine stătător. 

În calitate de formă pentru placa rotundă puteți folosi vesela veche. Acoperiți partea interioară a veselei cu folie, pentru a îndepărta mai ușor obiectul decorativ. O soluție interesantă sunt formele vechi de silicon, pentru copt.

2. Locul pentru iazul decorativ  

Un mic rezervor de apă poate fi potrivit atât ca un decor, cât și ca un element funcțional al grădinii dvs. Acest iaz poate servi ca: apă de băut pentru păsări sau un rezervor pentru colectarea apei de ploaie.

3. Ghiveci pentru flori 

Folosiți în calitate de forme – cupe de hârtie, găleți de la înghețată sau chiar cizme de cauciuc vechi și rupte. Prin același principiu puteți crea oale pentru plantele dvs din cameră.

4. Sculpturi originale 

Transformați grădina dvs într-o galerie de artă în aer liber. În ajutor vă vor veni cele mai obișnuite lucruri.

5. Lucruri utile pentru grădina dvs. 

În designul grădinii este spațiu pentru unele lucruri, ce nu au întotdeauna un loc potrivit în casă. De exemplu: cum obții un abajur din ciment sau o vază în formă de sticlă? De fapt puteți face copii ale multor lucruri interesante, creându-vă propriile compoziții.

Sunteți inspirați pentru un nou decor al grădinii dvs? Ce ați dori să creați?