Cele mai stilate femei din Iordania: cum arată, ce îmbrăcăminte preferă și cum poartă hijabul

Iordania este o țară progresistă, tolerantă și deschisă spre ceea ce este nou, distrugând tot mai multe stereotipuri despre lumea arabă, în special despre femeile de acolo.

În această țară femeile nu poartă niqab sau burqa. Îmbrăcămintea lor tradițională este abaya (rochie neagră lungă) și hijab, pe care le poartă doar cine dorește.

Rolul femeilor în societate este foarte activ. Femeile au drepturi egale cu bărbații și îl folosesc la maxim. Participă la viața publică, politică, studiază, își construiesc carieră.

Hainele lungi sunt purtate din ce în ce mai puțin de tinere, care aleg să poarte fuste cu jachete sau pulovere.

Femeile de afaceri sau mamele optează pentru tunici scurte purtate cu pantaloni sau blugi.

1. Câteva exemple de ținute la modă.

2.

3.

Femeile se îmbracă stilat și elegant. Există multe magazine și buticuri, iar revistele de modă propun foarte multe ținute originale.

Tinerele care locuiesc în capitala Iordaniei se străduiesc să se îmbrace cu gust, combinând tradițiile cu tendințele modei, nu le este frică să experimenteze, ținând cont, în același timp, de tradiție: capul, mâinile și picioarele trebuie să fie acoperite. Pe străzi putem observa diferite modele de hijab în culori neobișnuite.

Hijabul sau eșarfele sunt perfecte pentru experimente vestimentare.

4.

5.

6.

7.

În această țară există diferențe între modul de viață al locuitorilor capitalei și celor din afara ei. Cu cât locuiesc mai departe de capitală, cu atât stilul de viață este mai tradițional.

Pe străzile orașelor provinciale există piețe în care se pot întâlni haine lipsite de gust.

8.

În comerț există niște benzi elastice colorate și amuzante, pe care femeile de acolo le poartă sub hijab, pentru a crea iluzia unui păr bogat.