Cele mai importante 10 caracteristici ale unei femei inteligente. Sunteți de acord cu ele?

Pentru o femeie inteligentă un compliment este o caracteristică a bărbatului, în timp ce femeia mai puțin inteligentă percepe aceste cuvinte ca pe o apreciere a sa. În rețelele de socializare puteți găsi zeci de articole pe tema: „125 semne, după care puteți determina dacă sunteți o femeie înțeleaptă”. Desigur, în majoritatea acestor articole este o informație veche, cunoscută de mult timp. Dar în aceste articole nu este nicio informație despre înțelepciune. Se vorbește doar despre confort. Și anume că o femeie înțeleaptă este capabilă să fie confortabilă pentru bărbat. Este imposibil să fim de acord cu această afirmație, de aceea vă prezentăm și alte caracteristici ale femeii inteligente.

1. O femeie inteligentă nu se minte 

Niciodată, chiar și în lucrurile mici. Pentru ce? Care este sensul? Dacă există o problemă, ea va trebui rezolvată oricum. Minciuna vă istovește de puteri, care apoi trebuie restabilite. De ce să depuneți un efort suplimentar?

Dacă un bărbat nu vă sună, concluzia este simplă –  nu vrea să vă cunoască mai bine pentru că nu i-ați plăcut. Atât. Nu este cazul să vă imaginați, că el a plecat brusc să cucerească Alpii sau s-a pierdut în Africa, a uitat numărul dvs de telefon sau este atât de îndrăgostit, încât nu știe dacă trebuie sau nu, să vă sune. Nu pierdeți timpul cu iluzii și veți suferi în viitor.

2. Pentru o femeie inteligentă bărbații nu sunt centrul Universului

Bineînțeles că îi iubește. Dar înafară de bărbați mai există și alte lucruri preferate – lucru, familie, hobby-uri. Bărbații au existat, sunt și vor fi mereu. Poate ați reușit până acum să găsiți bărbatul alături de care intenționați să îmbătrâniți. Dar acest fapt nu vă dă sentimentul că sunteți realizată ca femeie și ca personalitate. Erați deja o femeie împlinită până la întâlnirea cu acest bărbat și veți rămâne așa, chiar dacă relația voastră se va încheia. Cel mai important este că nu există pericolul să deveniți o femeie nefericită. O femeie care oferă prea multă atenție și dragoste și îl face pe bărbat să se simtă ca într-o capcană din care nu poate scăpa.

3. Nu se agață de emoții

Când sunteți fericită – vă bucurați, când sunteți nefericită – vă simțiți rău. Nu trebuie să ascundeți emoțiile, să le acumulați înăuntru. Înțelegeți că emoțiile sunt o parte din dvs și din sufletul dvs. S-a întâmplat – ați trecut peste asta și trăiți mai departe. Nu este nevoie să vă mai gândiți la trecut.

4. Are o intuiție bună

Ceea ce înseamnă că femeia îndată înțelege când este mințită. Și această intuiție nu este selectivă, nu ține doar de femeia propriu zisă. Femeia înțelege când cineva suferă și întotdeauna se oferă să ajute. Ea simte când cineva se bucură cu adevărat și va împărți această bucurie cu el.

5. Are un stil și o imagine formată

Ce ține de haine și de accesorii ea mereu înțelege ce i se potrivește și ce nu. De regulă femeia inteligentă preferă ținutele cu care s-a obișnuit deja. Nu experimentează cu ținute noi pentru ca mai târziu să regrete timpul pierdut și nu se avântă după moda schimbătoare. Desigur o femeie inteligentă urmărește noile tendințe din modă, dar din toate hainele le alege doar pe acelea care îi completează stilul. Fără a încerca să impresioneze pe cineva! Cel mai important este să-și păstreze armonia interioară. Femeia inteligentă reușește să arate impecabil peste tot. Exact atât cât o cere situația.

6. Își stabilește propriile limite

Orice sferă a vieții sale are limite, după care femeia nu dorește să meargă. Sau dimpotrivă, nu vrea să lase pe cineva să depășească aceste limite și să se apropie prea mult de ea. Mai mult ca atât cei din anturajul acestei femei simt aceste limite și nu le depășesc. Deloc. În acest caz nu funcționează nici vorbele, nici amenințările, nici șantajul sau încercările de a minți. Este o pierdere de timp și de energie. Doar femeia poate decide când și pentru cine poate muta aceste limite.

7. Se cunoaște foarte bine

Femeia deșteaptă niciodată nu va avea surprize neplăcute sau neașteptate, deoarece își cunoaște foarte bine organismul. Este foarte atentă în ceea ce privește schimbările din organism. Desigur, fiecare om se poate îmbolnăvi, sunt și zile când nu ați dormit suficient sau nu aveți o dispoziție foarte bună. Femeia inteligentă simte dorințele propriului organism și știe cât de important este acest lucru.

8. Este un analitic de excepție

Visele, desigur sunt foarte bune, dar femeile inteligente preferă planurile concrete, mai ales dacă țin de lucruri importante. Apropo toate aceste planuri sunt realizabile. Este un plus la punctul ”sinceritate față de sine”, dar nu numai. Realizarea planurilor este un lucru, iar abilitatea de a analiza situația actuală și de a calcula toate opțiunile posibile este cu totul altceva. Femeia inteligentă le reușește pe toate.

9. Trăiește întotdeauna cu prezentul

Femeia inteligentă percepe trecutul ca o sursă de amintiri și o experiență acumulată. Ea niciodată nu va regreta despre alegerile făcute sau cuvintele rostite. Trecutul partenerului său o interesează doar la general ”Ce s-a întâmplat?” Atât. Fără ”De ce?”, ”Imaginează-ți dacă…” sau ”Cum ai permis așa ceva!”. Trecutul pentru ea rămâne în trecut. În ceea ce privește viitorul, ea știe că este imposibil să-l prezică. Putem visa și face planuri, dar viața este în prezent. Și femeia inteligentă știe acest lucru.

10. Rămâne întotdeauna femeie

O femeia deșteaptă niciodată nu-și va nega feminitatea, și în același timp nu va fi preocupată foarte mult de ”ce trebuie să facă o femeie adevărată”. Ea știe că a fi o femeie cu adevărat frumoasă și inteligentă este minunat. Ar fi o prostie să renunțe la tot ce oferă acest statut – genți frumoase, flori aromate, confort, mâncare delicioasă și comunicare cu prietenii.