Cele mai frecvente greșeli de utilizare a umbrelor pentru pleoape

Ochii machiați corect sunt cheia unui machiaj reușit. Astfel, puteți avea o privire mai luminoasă, mai seducătoare și puteți ascunde unele defecte. Indiferent de tipul machiajului, acesta trebuie efectuat conform sfaturilor profesioniștilor. În continuare vă prezentăm câteva reguli de aplicare a fardurilor de pleoape.

1. Culoarea fardurilor coincide cu cea a ochilor

Culoarea fardurilor nu trebuie să se contopească cu cea a ochilor, ci din contra trebuie să existe un contrast. De exemplu, ochii albaștri pot fi subliniați cu farduri aurii și nu albastre.

2. Evitați contururile inestetice

Fardurile trebuie întinse foarte bine după aplicare pentru a obține un aspect omogen și simetric.

3. Prea multe culori într-un singur machiaj

Nu folosiți mai mult de două culori în machiajul ochilor, însă puteți folosi mai multe nuanțe ale aceleiași culori.

4. Aplicarea fardurilor pudră de culori puternice fără primer

Dacă folosiți farduri pudră, aplicați neapărat o bază. Astfel veți obține un machiaj uniform și fără „scame”, plus machiajul va dura mai mult timp.

5. Exces de farduri sidefate

Fardurile sidefate scot în evidență ridurile și cutele, de aceea trebuie aplicate cu atenție. Se recomandă aplicarea lor în mijlocul pleoapei și să fie bine uniformizate. În calitate de bază folosiți farduri mate.

6. Lipsa rimelului

Dacă folosiți farduri de culori puternice, atunci trebuie să folosiți neapărat rimelul, de altfel veți părea fără gene. Aplicați rimelul în câteva straturi, nu vă temeți să folosiți prea mult.

7. Pensule nepotrivite

De obicei, pensulele care vin în trusa de machiaj nu sunt atât de calitative. Cumpărați o pensulă specială și cu păr natural. Cu ea veți aplica și veți uniformiza fardurile mai simplu și fără prea mult efort.