Cele mai fine nuanțe ale primăverii – 25 idei de combinații coloristice în vestimentație!

Cu sosirea primăverii, la orice doamnă exista dorința de a reînnoi garderoba sa, adăugând culori noi. Imaginile elegante, fine și feminine sunt mereu actuale.O ținută misterioasă și perfectă poate fi creată cu ajutorul combinațiilor de culori potrivite a pieselor vestimentare. Vă întrebați oare cum să combinați corect culorile? Echipa noastră vă oferă cu drag peste 20 de palete de culori pentru această primăvară, în care nuanțele de haine și accesorii sunt alese în mod armonios:

1. 

Pentru a crea o ținută elegantă și atractivă din punct de vedere compozițional, este necesară căutarea celei mai potrivite forme, corespunzătoare tipului de siluetă. Există o varietate de procedee compoziționale care avantajează silueta, creând o ținută echilibrată și armonioasă. Coco Chanel afirma: “Moda este o arhitectură. Totul este o chestiune de proporții.” Alegerea și combinarea culorilor materialului în procesul de confecționare a vestimentației poate fi un instrument de corectare a formei și conturului corpului, precum și un instrument valoros de înfrumusețare și înviorare a îmbrăcămintei confecționate.

2. 

Coordonarea culorilor se bazează pe principiul că culorile au asocieri naturale, care intensifică sau diminuează forța nuanței lor. Această regulă are la bază cercul cromatic, elaborat de către Johannes Itten.

3. 

Cercul cromatic cuprinde:

– 3 culori primare (roșu, galben, albastru), care nu sunt create prin combinarea altor culori și au cel mai înalt grad de strălucire;

– 3 culori secundare (portocaliu, verde, violet), care se obțin din amestecul a două culori primare. De exemplu, prin combinarea culorii galben cu roșu se obține culoarea portocalie;

– 6 culori terțiare (galben-portocaliu, roșu-portocaliu, galben-verde, albastru-verde, roșu-violet, albastru-violet), care se obțin din amestecul dintre o culoare primară și culoarea secundară alăturată. De exemplu, prin amestecarea culorilor albastru și violet va rezulta culoarea albastru-violet.

4. 

După efectul pe care îl produc, culorile pot fi calde sau reci. Culorile calde sunt: galben, galben-portocaliu, portocaliu, roșu-portocaliu, roșu și roșu-violet. Cele reci sunt: violet, albastru-violet, albastru, albastru-verde, verde și verde-galben. Albul și negrul sunt considerate culori neutre, întrucât ele nu conțin pigmenți cromatici.

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

10. 

11. 

12. 

13. 

14. 

15. 

16. 

17. 

18. 

19. 

20. 

21. 

22. 

23. 

24. 

25. 

Care este combinația dvs preferată de culori? Așteptăm cu drag comentariile!