Cele mai bune 10 sfaturi de la OSHO!

Nu contează cine este mai puternic, mai inteligent, mai frumos sau bogat. Principalul este să înțelegeți dacă sunteți un om fericit sau nu. Învățăturile lui OSHO sunt prezentate sub forma unui mozaic haotic, compus din elemente de budism și yoga, filosofie grecească și a psihologiei europeane. La fel, se întâlnesc și tradițiile tibetane, ale creștinismului, sufism, tantrism și multe alte spirite interconectate cu propriile sale idei.

Osho spune că nu are un anumit sistem, deoarece sistemele sunt inițial moarte, iar curenții vii se schimbă constant și se îmbunătățesc. Probabil acesta și este principalul avantaj a învățăturii sale. Aceasta nu oferă răspunsuri rapide la toate întrebările. Învățământul marelui Osho oferă doar un început bun pentru a vă găsi calea și a forma propriile concluzii.

10 sfaturi de la Osho: 

1. Oamenii iau totul prea în serios. Astfel, multe lucruri inutile devin o povară pentru ei. Învățați-vă să vă bucurați mai mult. Țineți minte că bucuria și zâmbetul pe față este la fel de important ca și rugăciunea.

2. Orice acțiune duce la un rezultat. Fiți atenți și precauți. Omul este cel care descoperă ce este potrivit pentru el și ce nu, ce este bine și ce este rău. Prin urmare, omul înțelept are un avantaj imens față de cei care nu au nici o opinie.

3. Suntem cu toții unici. Nimeni nu are dreptul să ne indice ce este corect sau ce este greșit. Viața este un experiment, în timpul căruia definim aceste concepte și schimbările din fiecare zi. Uneori, poate că ceva greșiți, dar din această situație trebuie să extrageți beneficii nemaipomenite.

4. Există momente când Dumnezeu vine și bate la ușa dvs. Acest lucru se poate întâmpla într-un milion de moduri, prin intermediul unui copil, femeie, bărbat, flori, dragoste, apus de soare sau zori. Fiți deschiși, ca să auziți și înțelegeți. Nu ratați acest moment!

5. Dorința de a fi special este dorința cea mai obișnuită a oricărui om. Dar să vă relaxați și să fiți în armonie cu propria persoană este într-adevăr o trăsătură ce vă face special.

6. Viața este plină de mistere și secrete. Aceasta nu poate fi prevăzută sau prezisă. Întotdeauna există oameni cărora le-ar plăcea viața fără secrete – împreună cu acestea pleacă grijile și anxietatea.

7. Pentru început auziți-vă pe sine, învățați-vă să vă bucurați de propria companie. Deveniți atât de fericit, încât să nu vă deranjați dacă cineva vine la dvs sau nu. Nu așteptați să bată cineva la ușă dvs. Sunteți deja acasă. Dacă cineva vă vizitează – minunat. Dacă nu – tot e bine. Doar așa veți începe o relație armonioasă.

8. Dacă sunteți un om bogat, nu vă gândiți la aceasta. Dacă sunteți sărac, nu luați sărăcia în serios. Dacă ești în stare să trăiești, amintindu-ți că lumea este doar un spectacol, vei fi liber și suferințele nu se vor atinge de tine. Suferințele vin numai de la o atitudine de viață foarte serioasă. Începeți să trăiți viața ca un joc, bucurându-vă de ea.

9. Curajul este o îndreptare spre necunoscut. În ciuda tuturor temerilor, curajul nu este lipsa de frică. Frica dispare când devii mai îndrăzneț. La început diferența dintre un laș și un curajos nu este atât de mare. Singura diferență dintre ei este că, lașul ascultă temerile sale și le explorează, iar cel curajos își lasă frica și mișca înainte, spre necunoscut.

10. Dvs vă schimbați în fiecare situație, asemenea unui râu. Astăzi el are o direcție și climă, iar mâine alta. Niciodată nu am văzut aceeași persoană de două ori, totul se schimbă. Nimic nu stă pe loc. Pentru a vedea, aveți nevoie de o vedere penetrantă. De altfel, totul se acoperă cu praf și devine vechi mult prea devreme.

Ascultați cu atenție lumea ce vă înconjoară. Treziți-vă conștientul pentru o relație armonioasă cu sine și universul. Fiți mai autocritici.