Cel mai simplu elixir pentru o înflorire bogată a mușcatei

Pelargonium sau mușcatele ne încântă prin frumusețea florilor și parfumul lor gingaș. Acestea sunt multicolore și pot fi cultivate atât în grădină, cât și în ghivece, jardiniere. Cu siguranță fiecare dintre noi vrea ca mușcatele să aibă un frunziș bogat și flori din abundență.

Echipa noastră vă dezvăluie secretul unui elixir excelent pentru a avea cele mai bogate mușcate.

Despre acest elixir mi-a povestit o îngrijitoare de la Grădina Botanică, atunci când a observat cum le admiram și nu-mi puteam rupe privirea de la ele. Nu-mi venea să cred, mă gândeam că sunt aplicate îngrășăminte chimice. Dar de fapt, nu este așa.

Înflorirea va dura aproape anul împrejur! Plantele vor deveni mai puternice, mai rezistente și nu vor suferi de arsuri solare, vor suporta ușor căldurile și nu vor fi afectate de boli.

Componența elixirului este foarte simplă și accesibilă.

Aveți nevoie de

  • 2.7 litri de apă
  • 100 g drojdii
  • 0.5 pahar de zahăr

Mod de preparare

1. Turnați într-un borcan de 3 litri 2.6-2.7 litri de apă fără clor.

2 Diluați în apă caldă drojdiile, apoi adăugați-le în borcan împreună cu zahărul.

3. Acoperiți borcanul cu un tifon și țineți-l la cald. Periodic agitați conținutul borcanului. Soluția va fi gata atunci când se va termina fermentarea. Apoi dizolvați un pahar de soluție la 10 litri de apă și udați mușcata cu câte 1 pahar o dată la două săptămâni.

Este important să folosiți drojdii de calitate. Drojdiile uscate pentru prăjituri nu sunt recomandate. Cele mai bune sunt cele pentru țuică, vinuri.

Câțiva ani în urmă mușcata era întâlnită în fiecare casă, iar acum mai rar. Multor persoane nu le place mirosul lor specific, iar alții preferă plantele decorative.

De fapt, mușcata este o plantă foarte folositoare. Uleiurile esențiale pe care le emană frunzele pot deveni un scut împotriva virușilor și bacteriilor. De asemenea, ea curăță foarte bine aerul.

Încercați să cultivați mușcate, îngrijirea ei este foarte simplă!