Cel mai exact test de personalitate alcătuit din 4 întrebări

Testul Myers-Briggs a fost elaborat în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a ajuta femeile să-și găsească de lucru și a-i înlocui pe soții lor plecați pe front. Răspunzând la un șir de întrebări, ele obțineau o scurtă caracteristică în baza căreia puteau fi angajate într-un domeniu cât mai potrivit pentru ele.

Unele companii occidentale folosesc și astăzi metoda Myers-Briggs pentru a selecta candidații pentru posturile vacante.

Redacția noastră a găsit o versiune simplificată a acestui test. Aici sunt doar 4 întrebări cu câte 2 variante de răspuns. În sfârșit combinația de litere descrie tipul dvs. de personalitate.

1.  Sunteți epuizat, ați avut o săptămână lungă și nu foarte reușită. Cum veți petrece weekendul?

E: îmi voi suna prietenii, voi afla ce planuri și-au făcut. Am auzit că s-a deschis un restaurant nou / a ieșit o nouă comedie la cinema / la clubul de paintball sunt reduceri etc. Trebuie să ne adunăm cu toții.

I: voi trece telefonul la regim silențios și voi rămâne acasă. Mă voi uita la serialul preferat, voi face un puzzle, voi citi o carte.

2. Care din aceste idei vă descriu cel mai exact?

S: pentru mine cel mai important e ceea ce are loc aici și acum. Eu evit starea reală a lucrurilor. Atrag atenția la detalii.

N: Argumentele sunt plictisitoare. Mie îmi place să visez, să elaborez scenarii și planuri. Mai curând ascult intuiția decât niște date concrete.

© Depositphotos

3. Compania care concurează cu angajatorul dvs. curent încearcă să vă recruteze

Dvs. stați la îndoială: acolo se plătește mult mai bine, dar aici este o echipă foarte bună și o clară perspectivă de creștere profesională. Cum veți lua decizia?

T: voi studia toată informația disponibilă despre compania-concurent, mă voi consulta cu specialiștii de Resurse Umane pe care îi cunosc, voi face un tabel cu “Pro Contra”.

F: mă voi încrede în propriile sentimente și senzații. Încerc să fac mereu ceea ce-mi spune inima.

© Depositphotos

4. Până la nunta unor prieteni apropiați ai dvs. mai sunt 2 săptămâni. Cum merg pregătirile?

J: acum o lună am găsit un muzician care ne va distra cu cântece din tinerețea noastră / am pregătit o prezentare cu fotografiile mirilor de când s-au cunoscut / am alcătuit o poezie dedicată lor / am făcut rezervare la salon de frumusețe etc.

P: pentru ce să mă pregătesc din timp? Mă voi distra și voi savura sărbătoarea, iar toastul îl voi compune acolo pe loc, să fie din suflet. Toate lucrurile frumoase se întâmplă spontan.

Acum căutați în lista de mai jos combinația de litere pe care ați obținut-o.

ESTJ — Manager

Un om practic și consecvent, căruia îi place ordinea, planificarea și buna organizare. Dar cel mai mult îi place să îi convingă pe ceilalți și să îi aducă la propria viziune a lucrurilor.

Un om pentru care obiectivitatea și datele reale sunt cei mai importanți factori. Este deschis spre comunicare, cunoștințe noi și echipe mari și știe să aibă grijă de cei dragi.

11% din bărbați, 6% din femei

ENTJ — Comandant

Pentru un astfel de om viața este o luptă continuă. Anume pe această cale el îi cunoaște pe cei din jur. Fiind curajos și hotărât, el găsește ușor surse de inspirație pentru a face ceva nou.

Totodată el știe să evalueze obiectiv propriile capacități, cele slabe, cât și cele forte. Adoră sportul și tot ce presupune o competiție.

3% din bărbați, 1% din femei

ESFJ — Învățător

Are relații bune cu cei din jur. Este atent și grijuliu, pregătit oricând să-și ofere ajutorul, chiar dacă va trebui să sacrifice propriile interese pentru asta.

Totodată el însuși este destul de independent și obține de unul singur rezultate impresionante. Tot de ce are nevoie de la alții este sprijinul emoțional.

17% din femei, 8% din bărbați

ESTP — Mareșal

“Important nu este să câștigi, ci să participi” – această frază nu e deloc despre el. Un astfel este gata să-și atingă scopurile cu orice preț, chiar dacă va trebui să aplici forța fizică. Se ține de un plan foarte clar și detestă compromisurile.

Este un luptător înnăscut, foarte isteț și hotărât. Poate evalua obiectiv chiar și cea mai stresantă situație pentru a da un răspuns prompt și corect.

6% din bărbați, 3% din femei

ENFJ — Mentor

Foarte emotiv, un bun orator cu o gesticulație foarte bogată și sugestivă. Înțelege și preia asupra sa emoțiile altor oameni și este foarte sensibil la nesinceritate.

În dragoste este gelos și suspicios, chiar dacă are capacitatea de a prevedea cum se vor dezvolta lucrurile în viitor.

3% din femei, 2% din bărbați

ENTP — Inventator

Un adevărat generator de idei, care este în continuă creare a ceva nou. Se adaptează rapid la condiții noi și însușește ușor noile metode de lucru.

Datorită faptului că rutina îl plictisește foarte repede, își schimbă adesea sferele de activitate și preocupările personale. Caută să fie pionier în ceea ce face, având capacitatea nu doar de a genera idei, ci și de a le implementa cu succes.

4% din bărbați, 2% din femei

ESFP — Politician

Îi este foarte ușor să determine atuurile celor din jur și de multe ori le folosește în scopuri personale. În relația cu oamenii tinde să îi folosească pentru propriul profit, încercând totodată să fie o persoană impresionantă pentru ei.

Nu îi place să piardă timpul în zadar, așteaptă rezultate rapide și detestă birocrația.

10% din femei, 7% din bărbați

ENFP — Spion

Energic și curios, cu o latură artistică foarte dezvoltată. Are trăsături de extrovert și de introvert totodată, fapt ce îi simplifică mult comunicarea și buna înțelegere cu alți oameni, fiind empatic și putând da sfaturi utile.

Are o imaginație bogată și o inteligență deosebită. O personalitate foarte armonioasă, capabilă să-și păstreze echilibrul chiar dacă circumstanțele din jur sunt într-o schimbare bruscă.

10% din femei, 6% din bărbați

INFP — Vindecător

O persoană lirică și visătoare, care pune accent pe armonia interioară. Majoritatea gândurilor le direcționează spre interior, dar are capacitatea de a prognoza intuitiv evenimentele și faptele oamenilor.

Îi place să arate bine în orice condiții. Nu este o persoană economă și uneori pierde orientarea în timp și spațiu.

5% din femei, 4% din bărbați

ISFP — Compozitor

Vede o sursă de bucurie în tot ce îl înconjoară. Nu are probleme cu rutina și monotonia. Îi place să se simtă util, de aceea mereu îi ajută pe alții, fără a le încălca și confortul personal. Nu suportă situațiile de conflict.

Este un om foarte practic, grijuliu, atent și sigur. El acceptă lumea așa cum este ea și nu tinde să conducă sau să manipuleze.

10% din femei, 8% din bărbați

INTP — Arhitect

Un om erudit și filosof, căruia nu-i place exprimarea excesivă a sentimentelor, căci tinde spre o stabilitate emoțională și confort. Este foarte atent în luarea deciziilor, preferând să analizeze mult pentru a găsi soluția optimă.

Este foarte sensibil la schimbări, pe care le acceptă foarte greu. Se străduie mereu să creeze o imagine de ansamblu a tuturor informațiilor de care dispune.

5% din bărbați, 2% din femei

INFJ — Consilier

Simte foarte bine oamenii și relațiile dintre ei. Îi este ușor să vadă dispoziția și talentele ascunse ale omului, de aceea adesea i se cere sfatul.

Intuiția este pentru el forța motrice. Astfel de oameni “cât trăiesc învață”, considerând că dezvoltarea personală este o prioritate de bază. Îl rănește mult agresivitatea și lipsa de dragoste.

2% din femei, 1% din bărbați

INTJ — Inspirator

Are o lume lăuntrică foarte bogată, care este și sursa de bază pentru ideile sale neobișnuite. Tinde spre desăvârșire, atât pentru sine personal, cât și pentru lumea din jur.

Dar îi este greu să creeze relații cu oamenii, de care adesea se îndepărtează intenționat pentru a-și demonstra independența. Știe să aranjeze prioritățile și are încredere în propria intuiție.

3% din bărbați, 1% din femei

ISFJ — Apărător

Nu suportă falsitatea și ipocrizia, de aceea îi separă foarte rapid pe “ai săi” de “străini”. Pentru ai săi este gata să facă multe sacrificii, iar pe “străini” îi ține la distanță.

Se ține de cuvânt și este atent în exprimări. Este un om binevoitor și mărinimos, care vede un scop suprem în ajutorul acordat celor din jur.

19% din femei, 8% din bărbați

ISTP — Priceput

Are o gândire tehnică și îi place lucrul manual. Deciziile nu le ia în grabă, considerând că e mai bine de 7 ori să măsori, apoi să tai. Totuși este punctual și respectă termenii.

Este foarte obiectiv în evaluarea lumii din jur. De regulă este foarte deschis către cei din jur, dar evită comunicarea dacă simte o minimă nesinceritate.

9% din bărbați, 2% din femei

ISTJ — Inspector

Un om reflexiv, profund și responsabil. Provoacă încredere și siguranță, fiind foarte prudent în privința oricăror informații noi.

Nu este interesat de comunicare îndelungată, preferă relații profesionale, limitate la durata unui anumit proiect. Este orientat spre rezultat, de aceea îi place strictețea, ordinea și auto-organizarea.

15% din bărbați, 7% din femei