Cei 20 de copaci neobișnuiți de pe planetă, care ne-ar putea salva viețile!

Natura este mai originală decât toate tipurile de efecte speciale!

Originalitatea și frumusețea naturii nu încetează să ne uimească, scrie Rolloid. Desigur, animalele neobișnuite ne atrag întotdeauna atenția, dar și regatul vegetal are cu ce se lăuda!

Admirați acești 23 de copaci:

1. Jabutikaba.

izuminki.com

Acest pom crește doar în Brazilia, Argentina și Paraguay. După cum puteți vedea pomușoarele sale cresc chiar pe coajă! Din ele localnicii prepară gem, tincturi și vin.

2. Cireșul tibetan.

EarthSpectacular 

Coaja acestui copac decorativ strălucește fiind asemănătoare cu un metal șlefuit!

3. Copacul bumbac.

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Acest copac atinge o înălțime de 10-20 de metri în pădurile din Brazilia, Bolivia, Argentina, Paraguay și Peru. Trunchiul copacului este verde deoarece efectuează fotosinteza, dar nu este acoperit de scoarță. În locul acesteia copacul se protejează de animalele erbivore cu ajutorul spinilor.

4. Eucaliptul curcubeu.

pinterest

Coaja eucaliptului curcubeu este verde. În funcție de climă și vârsta arborelui, acesta poate deveni roșu, maro, violet, violet și albastru!

5. Dracaena jayniana cunoscuta si sub denumirea de Copacul Dragonului Rosu.

duskyswondersite

Acest copac și-a căpătat numele datorită sevei sale rășinoase și roșie care se utilizează de mai mult timp în artizanat și în medicina localnicilor din insula Socotra (Yemen).

6. Aloe Dichotoma sau Arborele de Tolba.

pinterest

Acest copac este răspândit în Namibia, este decorativ dar, totodată, oferă și umbră.

7. Baobabul „ibric”.

pinterest

Acest copac vestit în Madagascar are peste 1200 de ani și poate stoca până la 117.000 de litri de apă. Aceasta permite baobabului să suporte orice secetă.

8. Copacul de bumbac.

pinterest

Copacul de bumbac este o parte integrantă a ecosistemului amazonian, deoarece multe specii de insecte, amfibieni, păsări și mamifere trăiesc pe acesta. Acești arbori giganți ajung la o înălțime de 70 de metri, cu o circumferință de până la trei metri!

9. Xanthorrhoea.

Yandex

Acesta este un fel de copac care include aproximativ 28 de specii care se găsesc numai în Australia. Cresc foarte lent (1-2 centimetri pe an) și trăiesc mai mult de 400 de ani. Dar faptul cel mai uimitor este că are o coajă groasă care protejează xantorraea de incendiile forestiere!

10. Yucca brevifolia numită și Joshua tree sau “arborele lui Iosua“.

loveopium

Acest copac crește în deșertul Mojave din Statele Unite ale Americii, Arizona, Utah, Nevada și California, la o altitudine de 600-2000 de metri deasupra nivelului mării. Mormonii, care traversau deșertul Mojave în secolul al XIX-lea și care au văzut pentru prima dată „mâinile întinse spre cer” ale acestui copac și-au amintit de personajul biblic Iosua.

11. Pterocarpus angolensis.

P. Latham

Acest arbore se găsește în sudul Africii și seva sa este asemănătoare, ca și culoare, cu sângele uman.

12. Araucaria Chilena.

pinterest

pinterest

De la distanță acest copac seamănă cu un brad sau cu un pin. Dar la o examinare mai atentă vom observa că araucaria are spini!

13. Spatodea campanulata.

Yandex

Yandex

Acest frumos copac tropical inflorește foarte frumos, dar, din nefericire, face parte din speciile invazive periculoase.

14. Arborele Mancinella.

Yandex

Acest copac este considerat „cel mai toxic copac din lume” în Cartea Recordurilor Guinness. Elimină o aromă plăcută și are fructe dulci, dar este suficient să se muște un măr pentru a muri în agonie.

15. Ceroxylon quindiuense.

Yandex

Acestea sunt cei mai înalți copaci din lume care, în condiții favorabile, pot ajunge chiar la înălțimea de 60-80 de metri. Trunchiul copacului este perfect neted și acoperit cu ceară. Când cad frunzele, se așează în jurul copacului formând un inel negru.

16. Sequoia Hyperion

bigpicture

Acest arbore care crește în Parcul Național Redwood din nordul Californiei și este considerat cel mai înalt de pe Pământ. Înălțimea sa este de 115,61 metri.

17. Arborele Tule.

wimp

Acest copac care crește în piața de lângă biserica din orașul Santa Maria del Tula (Oaxaca, Mexic) este considerat drept cel mai gros copac din lume. Vârsta sa este de aproximativ 3000 de ani.

18. Marele Arbore Banian.

orator

Acesta este un banian gigantic, care ocupă o suprafață de 19.107 de metri pătrați. Probabil acesta este cel mai mare copac din lume, formează o pădure întreagă!

19. Pinus longaeva.

wimp

Pinus longaeva este un exemplar care crește în Pădurea Națională din Inyo, California. Acesta este cel mai vechi copac din lume: vârsta sa este de 4847 de ani!

20. Socratea exorrhiza.

osimira

Rădăcinile acestui palmier ecuadorian nu se află în pământ. Atunci când un copac are puține substanțe nutritive, eliberează noi rădăcini, se debarasează de cele vechi și se mută într-un loc nou!

21. Trandafirul deșertului.

Flickr/kdixon

Acest frumos copac în formă de sticlă se găsește pe insula Socotra.

22. Aleurites moluccana.

ez2plant

Fructele acestui pom panamanian conțin atât de mult ulei, încât ar putea să ardă ca o lumânare.

23. Chionanthus virginicus.

Readme

Acest copac frumos are flori albe ca zăpada și crește în sud-estul SUA.

Dar Dumneavoastră iubiți natura?