Cea mai simplă metodă de a crea o vestă tricotată elegantă fără nici o cusătură. O soluție superbă pentru perioada de iarnă!

Eu am un serviciu de birou, care de altfel îmi place foarte mult. Echipa este foarte veselă și prietenoasă, iar sarcinile mele sunt atât de interesante încât nici nu observ cum trece ziua de lucru. Dar odată cu venirea iernii m-am ciocnit cu o problemă mai puțin plăcută – frigul.

Sigur în biroul nostru e foarte rece, dar eu am înțeles că bluza de mătase nu mai face față. Eu nu prefer puloverele de lână, în schimb vestele îmi par foarte drăguțe. Timp de două săptămâni eu am mers prin magazine să găsesc ceva potrivit pentru mine, dar soluția ideală am găsit-o când am fost în vizită la o prietenă pasionată de bricolaje.

© DepositPhotos

Vestă tricotată

Uneori nu este nevoie să cheltui sume mari de bani pentru o haină pe care o poți face de sine stătător, profitând de ocazie pentru a-ți manifesta creativitatea și spiritul artistic.

Redacția noastră a pregătit pentru dvs. o metodă simplă de a crea o vestă tricotată elegantă. Chiar și începătoarele o pot face fără probleme!

© DepositPhotos

Pentru a obține această piesă vestimentară nu este nevoie de experiență sau abilități speciale. Tot de ce veți avea nevoie este o bucată de tricot și puțin timp liber.

Veți avea nevoie de

  • o bucată de tricot de 70×140 cm
  • foarfece de croitorie
  • centimetru sau ruletă
  • cretă
  • fir de ață de culoarea țesăturii pentru prelucrarea tăieturilor

În privința țesăturii vă recomandăm să optați pentru una plastică și gingașă, care să conțină elastan pentru a fi mai practică și comodă.

Instrucțiuni

1. Întindeți țesătura pe o suprafață dreaptă cu partea de dos în sus. Marcați cu creta pe țesătură de la mijloc spre lateral distanța egală cu jumătate din lățimea spetelor plus 2 cm în fiecare parte.

2. De la laturile lungi ale țesăturii marcați distanța de 15 cm în dreptul marcajelor trasate la punctul 1.

3. Tăiați țesătură de-a lungul liniilor obținute. Acestea reprezintă răscroiala mânecilor.

4. Capetele acestor tăieturi trebuie cusute la mașină, fie manual, pentru a preveni extinderea sa ulterioară. Marginile tăieturii pot fi lăsate așa cum sunt, sau pot fi cusute pentru a fi mai rezistente.

5. În loc de nasturi puteți folosi o broșă sau alt accesoriu decorativ. De asemenea colțurile țesăturii pot fi rotunjite pentru a obține o formă și mai elegantă.

După cum vedeți este foarte simplu să obții această vestă elegantă. Eu am reușit din prima, chiar dacă nu am avut practic nici un fel de experiență în croitorie.

Apropo, nu este neapărat să cumpărați tricotul dacă aveți prin casă haine pe care din anumite motive nu le mai purtați. În următorul filmuleț găsiți o metodă superbă de a obține o vestă din 3 bucăți mici de țesătură.

Iată o altă instrucțiune video care vă va ajuta să împletiți o vestă-transformer neobișnuită. O astfel de piesă vestimentară este foarte utilă și multifuncțională.

Această vestă va completa de minune o ținută în stil clasic sau casual, iar împodobind-o cu o broșă frumoasă veți obține o ținută super elegantă.

Sunt sigură că acestei idei vă vor prinde bine. Vă doresc să aveți cât mai multe creații artistice care să vă și încălzească în această iarnă!