Cea mai bună răzbunare împotriva celui care ți-a provocat durere…

Mulți dintre noi au ispita de a se răzbuna. Ce planuri incredibile ne vin în minte când ne gândim la răzbunarea împotriva celor ce ne-au făcut rău, dar…

Cea mai bună răzbunare este să lucrezi asupra ta

Uită de răul pe care vrei să i-l faci acelui om, suferința sa nu te va ajuta în nici un fel și nu te va face nicidecum mulțumită. În schimb e bine să te concentrezi să devii tu un om mai bun.

Învață să îi ierți pe oameni, aceasta e cea mai sigură cale spre fericire! Învață să te stăpânești, să te preocupi de lucruri frumoase și ziditoare. Creează ceva, încearcă lucruri noi, ajută-i pe cei care au nevoie de asta. Există o mulțime de lucruri mult mai utile decât răzbunarea.

De altfel cea mai bună răzbunare este să nu te dai bătută de încercările care vin prin alți oameni, ci să le înfrunți și să le depășești. De multe ori nu este vina oamenilor pentru ceea ce ți se întâmplă, problema fiind în interiorul tău.

De aceea lucrează asupra ta, crește, dezvoltă-te, caută cea mai bună versiune a ta și încearcă să o aplici zi de zi.

Cea mai bună răzbunare este să-l lași, nu să-l ții

Să lași omul să plece înseamnă de fapt să te eliberezi pe tine însăți. Când îi ținem cu forța pe oameni aproape de noi ne manifestăm doar dragostea egoistă pentru noi înșine și că nici măcar nu ne înțelegem propria fericire. Oare putem fi fericiți lângă cineva care nu se simte bine lângă noi?

Trebuie să crezi în tine, să fii pregătită să o iei de la zero dacă este nevoie. Asta înseamnă să fii stăpân pe viața ta și să îți asumi deciziile pe care le iei.

Cea mai bună răzbunare este să devii un om mai bun

Oameni ideali nu există! Dar este o mare diferență între cei care sunt mulțumiți de ceea ce sunt și cei care tind mereu spre desăvârșire. Pentru asta e nevoie să te privești așa cum ești de fapt, fără ochelari roz, fără măști și spectacole, să conștientizezi propria imperfecțiune și să lupți împotriva ei zi de zi, să înțelegi greșelile din trecut să însușești prețioasa lecția pe care ți-au oferit-o ele.

Cea mai bună răzbunare este să devii fericită și mulțumită pentru tot ce ți-a dat Dumnezeu