Ce se întâmplă dacă încerci să mănânci la -70˚C

Cyprien Verseux este glaciolog și astrobiolog, iar în prezent lucrează în cea mai îndepărtată bază științifică din lume: stația Concordia din Antarctica.

Chiar și Stația Spațială Internațională, aflată pe orbită la 400 de kilometri distanță de Pământ se află mai aproape de civilizație decât această bază, ascunsă adânc în deșerturile înghețate pe cel mai neospitalier continent din lume.

Când nu colectează probe și nu face diverse cercetări climatice, Cyprien administrează un blog unde își împărtășește experiența traiului într-un mediu nefavorabil.

„Toate aceste dificultăți pe care le trăim aici, ne fac să trăim o experiență unică.”

1.

Cyprien și alți câțiva cercetători trebuie să se descurce singuri în adâncurile unei ierni antarctice, unde chiar și bacteriile nu pot supraviețui.

2.

Lipsa smogului și a peisajelor cu care sunt obișnuiți, îi fac să se simte de parcă ar trăi pe o altă planetă.

3. 

4. 

„Este cel mai rece loc de pe Pământ, temperaturile coboară și sub -80 de grade Celsius iarna. Aerul este extrem de uscat și sărac în oxigen”, a explicat Cyprien.

5.

Munca cercetătorilor este foarte importantă. Echipa analizează schimbările climei de-a lungul istoriei, anticipând posibilele evoluții din viitor.

6.

Doar pentru a se distra, cercetătorul a hotărât să iasă afară și să încerce să gătească fotografiind produsele înghețate.

7.

Desigur, este distractiv, dar aceste imagini transmit gerul nemilos din Antarctica.

8.

„Am rămas fără provizii chiar de la începutul iernii, așa că mâncăm mai mult hrană înghețată: luând în considerație că temperaturile nu sunt niciodată pozitive, le conservăm în containerele de afară.”

9.

10.

11. 

12. 

Da, să trăiești și să gătești în astfel de condiții nu e plăcut.

13. 

De asemenea, avem și o tradiție: angajații nou-veniți ies afară și varsă apă din sticlă.

14. 

15.