Cine ar fi crezut?! Aflați ce se ascunde sub unele monumente celebre.

V-ați întrebat vreodată ce se află sub unele monumente celebre? Probabil că nu. Fotograful londonez Thomas Sentperii a creat o serie de fotografii care demonstrează ceea ce se ascunde sub Turnul Eiffel, Big Ben și alte clădiri celebre care sunt ca un adevărat magnet pentru turiști. Unele din ele chiar au reușit să ne șocheze!

1. Franța: Turnul Eiffel este situat deasupra catacombelor din Paris.

În catacombele din Paris se găsesc rămășițele a mai mult de șase milioane de oameni. Acestea au fost construite pentru a elibera cimitirele aglomerate ale orașului.

2. Anglia: Big Ben-ul este situat deasupra unei stații de metrou abandonate Aldwich.

Stația, deschisă în 1907, a servit drept depozit pentru muniții în anii 1940, iar mai târziu și depozit pentru unele dintre comorile Muzeului Britanic. A fost închisă în 1994 din cauza costurilor mari de întreținere. Acum stația este utilizată pentru diferite tipuri de instruire a pompierilor și polițiștilor.

3. Italia: Tunelul Bourbon se află chiar sub Napoli.

Tunelul avea scopul evacuării de urgență din Palazzo Reale, dar nu a mai fost finalizat. În timpul celui de-al doilea război mondial peșterile au servit drept adăpost, dar și spital militar.

4. Polonia: Salina Wieliczka este foarte aproape de Cracovia.

Wieliczka este una dintre cele mai mari atracții turistice din Polonia. Mina, care atinge o adâncime de 327 de metri, a continuat să producă sare de masă până în 2007, iar acum este deschisă publicului.

5. Anglia: Hotelul St. Pancras Renaissance se află deasupra căii ferate abandonate a Muzeului Poștei de la Londra.

Sucursala feroviară a Poștei Londrei a funcționat în perioada 1927-2003, dar exploatarea acesteia era prea scumpă: 1,2 milioane de lire sterline pe zi. Acum aici este un muzeu unde vizitatorii pot călători cu trenurile poștale!

6. Spania: Locuitorii își construiesc casele în peșterile de la Barrio de Cuevas din Guadix

Situat în sudul Spaniei, Barrio de Cuevas din Guadix este cel mai mare complex de peșteri din Europa: în această zonă există aproximativ 2.000 de așezări subterane. Locuitorii sunt troglodiți și locuiesc în aceste peșteri de sute de ani.