Ce să faci pentru a schimba totul

Deseori întâlnesc oameni care au o viață plină de suferințe și pesimism. Ei se plâng de soarta lor, nu văd nici o luminiță la capătul tunelului și cred că cineva este vinovat de ceea ce li se întâmplă. Chiar și eu, o persoană care sunt departe de o viață împlinită, le par a fi un exemplu de energie și bunăstare generală. Atunci când ei mă întreabă ce să facă pentru a schimba totul, eu mă gândesc puțin și le dau câteva sfaturi.

În cele ce urmează vă prezint o colecție de sfaturi pe care fie le-am auzit, fie le-am încercat, fie le-am recomandat. Însă toate sunt verificate pe pielea mea și voi fi bucuros dacă vor fi de ajutor cuiva.

1. Înțelegeți ce vă place cu adevărat

Este cel mai important și mai dificil lucru. Regula de aur spune: Fă ceea ce te mulțumește cel mai mult și atunci vei deveni puțin mai fericit. Mai mult, găsiți un lucru care vă motivează cu adevărat, iar acel lucru va fi un factor cheie de atracție a reprezentantului de gen opus. Căutările pot dura mult timp, fiți gata pentru asta.

2. Renunțați la „gunoiul” pe care îl mâncați, beți sau fumați în fiecare zi

Nu există nici o dietă secretă, ci pur și simplu alimente naturale, fructe, legume, apă. Nu trebuie să deveniți vegani sau să renunțați la alcool, este suficient să limitați la maxim zahărul, făinoasele, cafeaua, alcoolul și toată mâncarea artificială.

3. Învățați limbile străine

Acestea vă vor deschide noi orizonturi pentru învățare, dezvoltare și creștere profesională. Spre exemplu, cunoașterea limbii engleze nu este un moft al intelectualilor, ci o necesitate vitală. Încercați să învățați limbile prin orice metode: filme, noutăți, cursuri online etc.

4. Citiți cărți

Citiți cărți de specialitate, de istorie, cultură generală, autodezvoltare, sociologie, psihologie, biografiile oamenilor mari etc. Dacă nu aveți timp pentru cărți, ascultați cărți audio în mașină. Regula de aur: citiți/ascultați cel puțin o carte pe săptămână. În total 50 de cărți pe an care vor schimba spre bine viața dvs.

5. Petreceți zilele de odihnă cu rost

Mergeți la muzee, expoziții, faceți sport, plimbați-vă în aer liber, vizitați rudele, priviți un film etc. Atunci când veți vedea totul, invitați prietenii și mergeți împreună cu ei, povestiți-le ce cunoașteți. Este important să nu stați pe loc.

6. Notați-vă gândurile

Puteți crea un blog, țineți  o agendă, nu are importanță unde, dar e important să o faceți. Acest lucru vă va ajuta să gândiți, să judecați, să vă ordonați.

7. Puneți-vă scopuri

Scrieți-le pe hârtie sau în altă parte. Acestea trebuie să fie clare, exacte și măsurabile. Dacă vă puneți un scop, atunci puteți să-l atingeți sau nu. Dacă nu îl aveți, atunci nu va exista nici variantă de atingere.

8. Învățați-vă să scrieți la tastatură fără să vă uitați la ea

Este imposibil să nu puteți face asta în secolul 21. Trebuie să puteți scrie la calculator, aproape atât de repede cât gândiți. Dar să vă gândiți la ce să scrieți, iar nu să vă gândiți unde se află următoarea literă.

9. Organizați-vă timpul

Gestionați-vă lucrurile dvs. cât mai bine. Luați decizii rapide, acționați imediat, nu amânați lucrurile. Faceți o listă de lucruri necesare pe care nu le-ați făcut până acum, revizuiți-le dacă mai sunt necesare și realizați-le cât mai repede.

10. Renunțați la jocurile de calculator și navigarea pe internet în zadar

Reduceți timpul petrecut pe rețelele de socializare. Uitați de televizor, cu excepția emisiunilor de cultură generală. Obișnuiți-vă să verificați email-ul doar la anumite ore.

11. Renunțați la citirea știrilor inutile

Dacă sunt noutăți importante, atunci toți vor vorbi despre ele, iar pe celelalte ignorați-le, deoarece nu vă ajută la nimic.

12. Învățați-vă să vă treziți devreme

S-a constatat că în primele ore ale zilei oamenii reușesc să facă mai multe lucruri decât seara. Omului îi sunt suficiente 7 ore de somn dacă depune un efort fizic mediu și are o alimentație normală.

13. Încercați să fiți înconjurați de persoane sincere, cu o bună reputație și de succes

Noi suntem ceea ce ne înconjoară, de la care învățăm ceea ce știm. Petreceți mai mult timp cu oamenii de la care aveții ce învăța. Limitați legăturile cu persoane negative, pesimiste și răutăcioase. Pentru a ajunge mai sus, trebuie să tindeți spre mai mult. Dacă veți avea alături persoane cu care doriți să semănați, va fi un adevărat stimul pentru creștere.

14. Folosiți fiecare moment și persoană pentru a afla ceva nou

Dacă ați întâlnit un profesionist, încercați să aflați care este cheia succesului lui, care este motivația lui. Învățați-vă să puneți corect întrebări, chiar și un taximetrist poate fi o sursă de informație.

15. Călătoriți

Nu este neapărat să mergeți în Argentina sau Noua Zeelandă, dar trebuie să călătoriți în alte regiuni ale țării sau acolo unde vă place. Veți descoperi cât este de diferită lumea, veți fi mai toleranți, mai înțelepți.

16. Cumpărați-vă un aparat de fotografiat

Încercați să fotografiați cele mai interesante momente, veți avea niște amintiri foarte plăcute despre călătoriile dvs. Drept alternativă încercați să pictați, să cântați, să dansați, să confecționați diferite lucruri etc. Faceți ceea ce v-ar schimba viziunea asupra lumii.

17. Faceți sport

Nu este neapărat să mergeți la cea mai performantă sală de sport. Orice tip de sport este binevenit. Activitatea fizică este cel mai bun prieten al omului. În doar 3 luni puteți să vă schimbați silueta într-atât încât nu vă veți recunoaște.

18. Ieșiți din zona confortului

Mergeți la serviciu pe un drum nou, vizitați un local unde nu ați fost niciodată. Faceți diferite schimbări mai mici sau mai mari în apartament. Schimbați-vă look-ul. Cu cât mai des veți ieși din limite, cu atât mai bine veți cunoaște lumea.

19. Faceți investiții

Este perfect dacă veți face rezerve în fiecare lună. Un om bogat nu este acel care câștigă mult, dar acel care investește. Încercați să investiți în active, să minimizați pasivele și să controlați cheltuielile. Dacă veți face ordine în finanțe, veți observa cât este de ușor să atingeți anumite scopuri.

20. Scăpați de vechituri

Aruncați sau dăruiți hainele pe care nu le mai purtați mai mult de un an. Lăsați doar ceea ce este necesar și vă place. Dacă cumpărați un lucru nou, scăpați de cel vechi. Mai puține lucruri, mai puține dureri de cap.

21. Oferiți mai mult, decât luați

Împărtășiți-vă cu experiența, cunoștințele și ideile. Omul care nu doar ia, dar și oferă este mult mai atractiv. Cu siguranță aveți ceva ce nu au alții.

22. Acceptați lumea așa cum este

Acceptați toate lucrurile ca pe unele neutre, dar cel mai bine ca pe ceva pozitiv.

23. Uitați trecutul

Acesta nu are nici o legătură cu viitorul dvs. Luați de la el doar experiența, cunoștințele, relațiile bune și impresiile pozitive.

24. Nu vă temeți

Nu există obstacole de netrecut și toate îndoielile sunt doar în imaginația dvs. Nu este necesar să fiți un luptător, este suficient să aveți un scop, să treceți peste obstacole și să știți că veți reuși.

25. Primul este și ultimul

Faceți ceea ce vă place. Învățați-vă, învățați pe alții. Perfecționați-vă. Schimbați-vă din interior.

Nu este o listă completă, dar dacă veți îndeplini măcar câteva dintre aceste sfaturi, nu vă veți recunoaște peste un timp. Iar cei din jur vă vor urma exemplul.