Ce să faci ca să nu putrezească usturoiul. Sfaturi foarte utile!

Usturoiul este unul dintre cele mai sănătoase alimente, are un gust aparte și nu este greu de plantat sau întreținut. Este cel mai puternic medicament natural, iar beneficiile lui sunt binecunoscute de toți.

Pentru a vă asigura că usturoiul nu va putrezi după recoltare, trebuie respectate următoarele sfaturi:

— Usturoiul preferă un loc însorit și umed, dar cu o scurgere bună.

— Pregătiți îngrășământul. Pentru fiecare metru pătrat se pregătește o găleata mare de humus sau compost si 30-40 gr de superfosfat și nitrofoscă.

— Zona se stropește cu o soluție de sulfat de cupru (40 gr de preparat pentru 10 litri de apă), o găleată pentru o suprafață de 3-4 metri patrați.

— Acoperiți zona cu polietilenă și lăsați să acționeze cel puțin 48 ore.

— Înainte de plantare, lăsați timp de 2-3 minute cățeii de usturoi în soluție cu sare (2-3 linguri pentru 1 litru de apă) și apoi timp de un minut, în soluția cu vitriol albastru (1 lingură pe 10 litri de apă). Plantați bulbii la adâncime de 3 cm. Deasupra stropiți cu cenușă de lemn.

— Se plantează astfel încât partea superioară a acestora să fie acoperită cu un strat de sol sau humus de aproximativ 2 cm, la o distanță de 6-8 cm unul de celălalt, într-un rând de 25-30 cm.

— Obțineți propriul material de plantare din bulbii de usturoi. Înlocuiți cățeii de usturoi plantați cel puțin o dată la 5 ani.

— Nu întârziați cu recoltarea usturoiului.

— Curățiți bine recolta strânsă, bulbii scoși se scutură de pământ și se lasă la uscat.

— Depozitați recolta într-un loc răcoros și uscat la o temperatură de +10-15 grade.

Spor la plantat!