Ce nu știați despre cartofi? Câteva lucruri interesante

Se pot cultiva cartofii fără sol?

Răspunsul este da, cartofii se pot cultiva fără sol.

Cu condiția ca să le oferiți toți nutrienții necesari, apa și lumină suficientă.

Dacă încercați să cultivați cartofi în hidroponică, utilizați un sistem special care va proteja tuberculii de lumină, deoarece ​​lumina duce la apariția substanței solanină care duce la creșterea frunzelor.

Care este diferența dintre cartoful dulce, batat și cartoful obișnuit?

Cartoful dulce seamănă mai mult cu morcovii decât cu cartofii obișnuiți, sunt două plante absolut diferite. Dar batat este denumirea pentru tuberculii comestibili din familia Dioscoreaceae. Nigeria este cel mai mare producător de batat, cultivat în climat temperat și tropical.

Putem cultiva cartofi din cartofii cumpărați de la magazin?

Deși este posibil, nu există niciun beneficiu în cultivarea cartofilor din tuberculii cumpărați de la magazin. Cartofii de sămânță nu sunt mai scumpi decât ceilalți. În plus, magazinele specializate oferă, de obicei, o gamă largă.

Un alt avantaj al cartofilor de sămânță este faptul că vor da roadă bogată, în timp ce cartofii din magazin sunt deseori tratați cu preparate anti-germinare, reducându-se astfel șansele de a rodi.

Câți cartofi poate avea o tufă?

De regulă de la 3 la 6 cartofi au dimensiuni normale și câțiva tuberculi mici.

Sfaturi utile: locul pentru plantarea cartofilor trebuie să fie pregătit din toamnă: se recomandă să se curățe solul de buruieni, să se adauge câte o găleată de compost sau gunoi de grajd putrezit per un metru pătrat.

Nu-mi pot imagina viața fără cartofi și aștept cu nerăbdare fiecare sezon să încerc noi soiuri!