Ce mai poți face în WhatsApp? 7 trucuri utile pe care nu le-ai știut

WhatsApp este o aplicație pentru smartphone devenită foarte populară în întreaga lume. Popularitatea ei se datorează mai ales faptului că utilizatorii, dacă sunt conectați la internet, pot iniția apeluri gratuite în orice colț al lumii.

Dar în ciuda acestei popularități masive, multe funcții ale acestui program sunt mai puțin cunoscute, pe care vi le prezentăm în articolul nostru de azi.

1. Mesajele pot fi vizualizate chiar dacă telefonul este blocat

Puteți activa această opțiune accesând WhatsApp > Menu > Settings > Notifications > Popup Notifications > Only when screen „off”.

2. Puteți apela contactele favorite direct de pe ecranul principal*

Intrați în WhatsApp, găsiți contactul/grupul pe care doriți să-l accesați direct de pe ecranul principal și apăsați lung pe el. În meniul apărut alegeți “Add chat shortcut”

*această opțiune e disponibilă doar pe sisteme de operare Android

3. Păstrați datele chiar dacă schimbați numărul de telefon

Pentru a păstra datele din WhatsApp chiar și după schimbarea numărului de telefon, introduceți noua cartelă SIM, după care accesați în WhatsApp > Menu > Settings > Account > Change Number. Completați cele două câmpuri cu vechiul număr de telefon și cu cel nou, după care apăsați “Done”.

4. Dezactivați descărcarea automată a fișierelor de tip foto / video

Setările implicite ale WhatsApp prevăd descărcarea automată a fișierelor transmise prin intermediul aplicației. Prin urmare memoria telefonului poate deveni supraîncărcată și, respectiv, se consumă mult trafic de internet.

Pentru a dezactiva această opțiune pe Android, deschideţi WhatsApp > Menu > Settings > Chat settings (sau Chats and calls) > Media auto-download. Aici debifați toate opţiunile existente (sau alegeţi configuraţia care vi se potriveşte cel mai bine): When using mobile data / When connected on Wi-Fi / When roaming.

În cazul iPhone deschideți Menu > Settings > Chats > Disable the switch for Save Incoming Media.

Pentru a verifica volumul de date folosit de aplicație, accesați Settings > Account > Network Usage, unde puteți afla multe date curioase despre modul în care ați utilizat WhatsApp.

5. Dezactivați temporar mesajele unui anumit contact / grup

Dacă vă deranjează excesiv unul din contacte sau grupuri, îi puteți bloca temporar mesajele astfel: accesaţi opţiunile contactului şi alegeţi View contact (Android) sau Contact Info (iPhone), apoi activaţi opţiunea Mute.

În fereastra deschisă puteți alege perioada în care contactul / grupul va rămâne blocat: 8 ore, o săptămână sau 1 an. Nu uitaţi să debifați opţiunea Show notifications!

Dezactivarea temporară este o alternativă mai bună pentru blocarea definitivă a contactelor.

6. Dezactivați opțiunea de confirmare a citirii mesajului („Read receipts”)

Setările implicite ale WhatsApp prevăd confirmarea citirii mesajului expediat de către destinatar. Dacă adesea nu puteți răspunde imediat la mesaje și doriți să evitați situațiile jenante în care expeditorul vede că ați citit mesajul dar nu i-ați răspuns, puteți dezactiva

Un lucru foarte util pentru cel care trimite mesajul, dar care-l poate pune în situaţii neplăcute pe cel care l-a primit, în cazul în care dintr-un motiv sau altul nu doreşte sau nu poate să răspundă. Aşadar, dacă doriţi că cei ce vă trimit mesaje pe WhatsApp să nu ştie dacă le-aţi citit sau nu, puteţi dezactiva această opţiune („Read receipts”), astfel:

Android / iPhone: Settings > Account > Privacy > debifati opţiunea Read receipts

Trebuie să vă spunem că acest lucru va face că nici Dvs. să nu mai puteţi beneficia de posibilitatea de a şti dacă cei cărora le-aţi trimis mesaje pe WhatsApp le-au citit sau nu.

7. Dezactivarea opţiunii de a dezvălui ultima activitate („Last seen”)

În fine, dacă tot am vorbit despre modalitatea de a ascunde faptul că aţi citit un mesaj, o acţiune similară este şi cea de a ascunde ultima activitate în WhatsApp. O puteţi activa tot prin intermediul Settings > Account > Privacy, apoi Last Seen, iar dintre cele 3 opţiuni disponibile, bifaţi Nobody. Valabil atât pentru Android cât şi pentru iPhone.

 

Sursa: greatnews.ro