Ce piese vestimentare nu pot fi ieftine. Dacă le găsești la preț mic, atunci ceva cu siguranță nu este în regulă…

În prezent există atâția producători și firme de haine, încât îți poți alege ținute frumoase și stilate în orice segment de prețuri. Totuși, există anumite lucruri, prețul cărora vorbește nemijlocit despre calitatea lor.

Stilistul Institutului Marangoni, Agafia fon Gromm, vorbește despre lucrurile cotidiene care pur și simplu nu pot să fie ieftine ca preț, oricât de mult nu ar încerca vânzătorul să te convingă de contrariu. E imposibil!

Cașmirul

Ia aminte: cașmirul natural este unul din cele mai scumpe materiale din lume. Pentru producerea unui pulover este necesară lâna de la 4-5 capre, iar pentru un palton – mult mai mult de-atât. Dacă găsești cașmir menționat pe eticheta unei haine ieftine, atunci la sigur acesta constituie doar 2-4%, restul fiind fire acrilice, poliester și al plăceri ieftine. Deci, să nu te mire faptul că acel pulover nu-ți va ține cald, plus că se va întinde la mâneci și la tivuri.

Lucrurile din cașmir sunt foarte scumpe, însă foarte rezistente. Producătorii oferă chiar și certificat de garanție. De asemenea, pe etichetă poți găsi inscripția ”cashmere blend”, adică un amestec de cașmir și alt tip de lână. Aceste articole nu sunt atât de scumpe, însă sunt la fel de calitative, trainice și te vor încălzi pentru o lungă perioadă de timp.

Mătasea

Mătasea este una din cele mai plăcute stofe pentru corp, mai ales pe timp de vară. Permite pielii să respire și arată extrem de frumos, subliniind caracterul feminin plin de rafinament. Însă, cu regret, la un preț mic, vei putea achiziționa doar articole de mătase artificială sau imitație de mătase. Iar înșelătoria va fi evidentă în momentul în care așa-zisa mătase va intra în contact cu transpirația, iar după spălare aceste articole vor fi bune doar de șters praful cu ele.

O rochie și o eșarfă de mătase naturală vor avea o viață lungă. Așadar, nu vă zgârciți și cumpărați o dată un lucru scump, dar de calitatea și frumusețea căruia vă veți putea bucura mult timp înainte. Dacă însă ți-e teamă că arunci banii în vânt pe un lucru care peste vreo doi ani se va demoda, atunci alege articole vestimentare cu croială clasică sau cele care îți pun cel mai bine în evidență atuurile.

Cămașă clasică

La prima vedere, nu este nici o diferență între o cămașă de bumbac scumpă și una ieftină. Însă nu uita că pe lângă faptul că materialul este important, mai trebuie să atragi atenție și la cusături, fire și butoane. Cămașa de birou este cartea de vizită a angajatului. Gulerul trebuie să fie perfect pliat, iar tivurile ideal efectuate, pentru ca acest articol să se aranjeze bine. Așadar, mai bine îți cumperi 2-3 cămăși de calitate, decât 5, dar care par mereu șifonate, iar după 3 spălări se vor îngălbeni și se vor deforma.

Încălțămintea

Talpa trebuie să fie robustă, călcâiul – confortabil, ristul – anatomic, iar materialul din care e confecționată încălțămintea trebuie să permită piciorului să respire. Dacă după o oră de purtat, își dorești să te descalți, înseamnă că nu ai făcut o alegere bună. Încălțămintea din materiale calitative costă, însă este trainică. Nu economisi niciodată pe încălțămintea de iarnă, adidași și pantofi. Credem că nu mai e nevoie să spunem că picioarele trebuie protejate și răsfățate, căci sunt unul din atuurile feminine importante.

Curelele

Nu e cazul să economisiți atunci când achiziționați o curea, mai ales dacă o purtați frecvent. Tot felul de fisuri, crăpături sau o cataramă uzată vă pot strica întreaga ținută și imagine. O curea ieftină nu vă va servi mult timp, din acest motiv și prețul fiind mic, pentru a se câștiga din contul vânzărilor. Dintr-o curea nu trebuie să atârne fire de ață, furnitura trebuie să fie de calitate și nu ar trebui să rămână urme de strângere pe ea. Dacă se ține cont de aceste aspecte la achiziționarea curelelor, acestea se vor putea fi lăsate drept moștenire.

Sfatul redacției:

Bineînțeles că fiecare persoană se bazează pe posibilitățile sale financiare. Cu toate acestea, dacă există posibilitatea, este indicat că cumpărați câteva obiecte și lucruri cu adevărat calitative, din materiale naturale. Nu este atât de importantă marca produsului, cât compoziția și aspectul. Plus că, purtând lucruri calitative, te simți mai încrezător și mai frumos.