Ce am învățat de la doamnele din Germania: 5 reguli simple de viață.

Dincolo de diferențele de educație, de  concepțiile despre lume și viață, orice femeie, într-un mod sau altul, tinde să se realizeze și să fie cu adevărat fericită.

Redacția noastră a selectat de la binecunoscutele „frau” din Germania câteva lecții utile, care ne vor învăța să avem grijă de noi și de spațiul nostru personal.

Înțelepciunea feminină

1. Nu trebuie să-i priviți pe bărbați ca pe un mijloc de rezolvare a tuturor problemelor  

Nu este vorba despre emancipare sau de dorința de a excela. Oamenii nu sunt veșnici. Partenerul și sprijinul nostru și-ar putea pierde, la un moment dat, locul de muncă, ar putea să ne părăsească sau, pur și simplu, să nu mai fie. Este foarte important, desigur, să știm că avem pe cine ne bizui.

Dar dacă nu vom învăța să ne rezolvăm singure problemele, atunci ne va fi și mai dificil. Pasiunea inițială este înlocuită treptat de rutină și acest lucru implică adesea o mulțime de situații neplăcute și de emoții negative. Sunteți două persoane adulte și ar trebui să vă faceți viața mai ușoară unul celuilalt, pentru că anume acesta este scopul pentru care mergeți alături prin viață.

2. Să fiți voi înșivă, nu doar menajera, mama și soția cuiva 

Nemțoaicele nu sunt niște carieriste înverșunate și nici nu-și neglijează statutul de mame sau de soții, cum ar putea părea la prima vedere. Pur și simplu ele nu-și fac din aceasta un scop în viață. Ele sunt realiste. Sunt pregătite pentru orice. Infertilitatea unuia dintre parteneri sau chiar absența unui partener de viață, cu care ar putea construi relații serioase, constituie realitatea lumii moderne.

Aici femeia este la fel ca și bărbatul. Și dacă un bărbat mai în vârstă care nu are familie este considerat drept „lup bătrân”, atunci ea este o “leoaică bătrână”, nu un „loc gol” sau o creatură nefericită.

Dacă sunt într-atât de fericite și în casele lor se aud voci de copilași, nemțoaicele oricum nu vor uita nici de pasiunile și de interesele lor mai vechi.

Da, ea este mamă și soție, dar iubește și să practice scufundările și să-și facă tatuaje, spre exemplu. Are o mulțime de interese și de chestii personale. La urma urmei este foarte important să te simți bine și să fii fericită în orice situație.

3. Viața personală a altora trebuie să-i preocupe doar pe ei  

În Germania nu veți auzi niciodată întrebări precum: „De ce nu ești căsătorită / De ce nu ai logodnic? / Încă nu ai născut?” Chiar și despre vârstă întreabă extrem de rar și cu multă discreție. Poate veți fi surprinși, dar nemții nu iubesc să vorbească despre viața privată a altcuiva și punctum.

Ar părea că este vorba despre indiferență sau lipsă de omenie. Dar, după un anumit timp, veți începe a înțelege că aceasta este o abordare corectă. Vă puteți împărtăși sentimentele sau problemele cu sora sau mama, de exemplu, și numai dacă vă doriți acest lucru. La urma urmei este foarte neplăcut când vi se ating strunele cele mai sensibile fără să vi se ceară permisiunea. Viața personală de aceea și este personală ca să vă puteți găsi singură cauzele și soluțiile.

4. Abordare mai simplă

Frau rareori va ascunde ceva sau va pune la cale intrigi. Dacă nu-i place ceva, o va spune direct. Dacă n-are chef să iasă cu o prietenă, nu-și va bate capul să inventeze motive, ci pur și simplu va refuza, pe motiv că n-are chef. Ni se întâmplă uneori și nouă acest lucru.

Dacă se simte lipsită de energie sau deprimată, ea nu se forțează să lucreze, ci pur și simplu merge la medic și își ia un concediu medical pentru ca să înțeleagă ce i se întâmplă și să se relaxeze. Dacă nu se simte confortabil pe tocuri, nu poartă deloc pantofi, doar adidași.

5. Frumusețea naturală

Apropo despre aspect. Multora ni se pare că nemțoaicele exagerează cu atitudinea lor cam neglijentă. Noi ne-am obișnuit cu faptul că mersul la muncă sau la shopping este ca o sărbătoare. Dar ele au o altă abordare destul de adecvată: dacă nu merg la vreo recepție sau la nuntă, atunci o pereche comodă de pantaloni, pantofii pe talpă și machiajul cât mai natural sunt alegerea perfectă.

Chiar și o asemenea ținută care ar putea părea prea simplă și deloc feminină se poate transforma în una atrăgătoare. Pantalonii pot fi simpli, confortabili, dar și eleganți totodată. În loc de un make-up strident se poate opta pentru niște bijuterii originale. Un păr sănătos, aranjat și bine îngrijit este elementul cel mai feminin al acestui look.