„Ce contează câți ani am și cum arăt?” Scrisoarea unei canadience a aruncat în aer internetul

Annick Robinson s-a indignat atunci când consultantul dintr-un magazin de cosmetice i-a oferit produse anti-îmbătrânire. Postarea ei a făcut înconjurul lumii.

Annick se întorcea dintr-o călătorie de afaceri când a fost oprită de un consultant care i-a spus:

– Uitați-v- în oglindă!

„Nu am înțeles de ce m-a oprit, dar m-am uitat în oglindă. Eram obosită după zbor, dar arătam destul de bine”, scrie Annick. „Abia atunci mi-am dat seama de faptul că sute de mii de femei îi ascultau stânjenite pe acești consultanți, neștiind ce să le răspundă. Atunci am decis să scriu această postare.

Annick a prezentat întregul dialog:

– Aș dori să vă arăt un ser de față, pentru că dacă nu veți avea grijă de piele, ridurile de pe față vor deveni și mai adânci, iar la 45 de ani nicio cremă nu vă mai va ajuta!

– Și ce e în neregulă cu o femeie care arată de 40 de ani?

– Ei bine, procurați măcar un produs care să vă ajute să scăpați de pungile alea de sub ochi și de ridurile din colțul ochilor, crema noastră vă va ajuta să scăpați de problemă în doar 15 minute!

– Ce e în neregulă cu ochii mei? Am un copil mic și în ultimul timp nu am dormit suficient, dar sunt foarte bucuroasă că am acest copil. Și suntem o familie fericită și râdem mult, așa că apar ridurile în colțul ochilor. Soțului meu îi place felul în care arăt și mie la fel, așa că nu am nevoie de această cremă.

– Pe urmă va fi prea târziu! La 50 de ani ridurile vor fi atât de adânci încât doar procedurile invazive vă vor putea ajuta!

– De ce femeia nu poate pur și simplu să îmbătrânească? Știți, eu și soțul meu ne-am imaginat de multe ori ce vom face și cum vom arăta la bătrânețe, vom fi un cuplu amuzant și cu multe riduri și ne place această idee. Amândoi îmbătrânim, este un lucru normal, asta e viața.

Annick Robinson a subliniat că scopul postării sale este de a accepta ideea că îmbătrânim: „Nimeni nu ar trebui să-ți spună vreodată cum ar trebui să arăți. Nimeni nu are dreptul de a echivala tinerețea și frumusețea, bătrânețea și urâțenia, frumusețea este un concept subiectiv și doar noi putem decide dacă ne place sau nu aspectul pe care-l avem.

Robinson a adăugat în postare și fotografia ei și a scris sub ea: „Aceasta este fața mea, mie, soțului și copiilor noștri ne place. Și nu voi face nimic cu ea, o voi lăsa să-și urmeze cursul.

Postarea a strâns câteva mii de „like-uri” și cuvinte de susținere în comentarii.