Cauza singurătății tale poate fi nivelul intelectului tău!

Persoanele inteligente își găsesc foarte greu sufletul pereche. Anume din cauza aceasta ei preferă să rămână singuri pe o perioadă lungă de timp.

Dar singurătatea poate fi confortabilă, dacă știți cum să vă ocupați timpul și mintea.

Acesta poate fi cea mai potrivită perioadă, când aveți timp să învățați multe lucruri pe care le poate oferi viața și, de asemenea, să vă cunoașteți mai bine.

Aceasta este perioada din viața voastră pe care trebuie să o trăiți singuri pentru a vă înțelege gândurile, obiectivele și aspirațiile.

Unul dintre motivele singurătății noastre este intelectul nostru. S-a constatat că cu cât persoana este mai inteligentă, cu atât mai mult timp are nevoie pentru a găsi o pereche potrivită. Iată de ce:

1. Persoanele inteligente sunt conștiente.

Ei sunt conștienți de ceea ce sunt, de ceea ce le place și de ceea ce nu le place. Ei înțeleg ce îi pot atrage și ce resping la o persoană. Dar aceasta nu înseamnă că nu pot fi cu cineva, doar pentru că societate cere acest lucru. Ei își doresc doar să întâlnească un partener care să fie pe aceeași lungime de undă.

2. Persoanele inteligente au anumite cerințe.

Persoanele inteligente au anumite cerințe de la viitorul partener. Din păcate, uneori oamenii inteligenți se pot focaliza cerințe irealizabile, ceea ce îi împiedică să găsească perechea. Este, de asemenea, adevărat că ei au cerințe mari și de la ei însăși.

3. Caută compatibilitate la nivel intelectual.

Compatibilitatea intelectuală este una dintre cerințele de bază ale oricărei relații. Să vorbești, să explorezi idei noi este fundamentul oricărei relații, dar cea mai dificilă sarcină este găsirea unei persoane care să se potrivească cu nivelul inteligenței tale.

4. Oamenii intelectuali au nevoie de o stimulare constantă.

Una dintre problemele cu care se confruntă oamenii inteligenți este că se plictisesc repede. Pur și simplu își pierd interesul față de ce au înțeles și ce au analizat. Vor să se dezvolte în continuare și au nevoie de un flux constant de idei noi și de oameni noi. Acest lucru înseamnă că partenerul ar trebui să fie la fel de curios și creative.

5. Inteligența poate fi o povară.

Nivelul înalt de inteligență are și dezavantajele sale. Persoanele cu un IQ ridicat tind să gândească foarte mult, să-și petreacă mult timp singuri cu gândurile lor și uneori sunt epuizați emoțional de aceste reflecții. Numai un partener care înțelege nevoile unei persoane inteligente îi poate oferi timpul și spațiul necesar pentru bunăstarea lui mintală.

6. Persoanele intelectuale văd prin toate acestea.

În cele din urmă, dar nu în ultimul rând, oamenii inteligenți au abilitatea de a citi personalitatea altor oameni.
Ei știu când sunt mințiți. Majoritatea persoanelor, însă, nu demonstrează un nivel înalt de onestitate și tind să mintă chiar și despre lucrurile cele mai banale. O persoană inteligentă devine iritată atunci când se confruntă constant cu minciuni.

Există și alte motive pentru singurătatea celor persoanelor inteligente, dar aceste sunt esențiale. Prin urmare, nu fi surprins când întâlnești un singuratic. Poate că este destul de inteligent ca să-și piardă timpul cu persoane nepotrivite.