Câteva soluții pentru un hol mic, care îl vor transforma într-un spațiu bine organizat

Deși ocupă un spațiu destul de mic, holul joacă un rol foarte important în amenajarea locuinței. Aici sunt întâmpinați și conduși musafirii, ne privim în oglindă înainte de a ieși din casă și când ne întoarcem.

Vă propunem în continuare câteva sfaturi utile despre cum să amenajați un hol compact și bine organizat.

1. Uși glisante.

Acest truc vă va ajuta să evitați umplerea holului cu elemente nefuncționale. Dacă ușile din camerele adiacente se deschid spre exterior, spațiul va deveni și mai mic. Soluția cea mai bună sunt ușile glisante, care sunt compacte și comode.

2. Coșuri.

Coșurile de răchită, de stofă sau cele metalice ne vor fi de mare ajutor pentru depozitarea lucrurilor. Această metodă are mai multe avantaje: coșurile sunt încăpătoare, ușoare (nu vor încărca spațiul) și ieftine.

3. Mai multe corpuri de iluminat.

Corpurile de iluminat direcționale instalate corect vor ajuta la scoaterea în evidență a obiectelor de decor, la iluminarea nișelor sau a colțurilor și la mărirea vizuală a spațiului. Nu uitați, desigur, nici de iluminarea de bază. Holul este camera care are un minim de lumină naturală și, prin urmare, mai multe corpuri de iluminat (pe tavan sau perete) nu sunt doar pentru decor, ci o necesitate.

4. Printuri pe podea și pereți.

Un alt truc pe care îl puteți folosi pentru a lărgi vizual o cameră sunt printurile care pot face ca tavanul să pară mai înalt sau încăperea mai spațioasă.

5. Cuiere externe.

În holurile mici observăm, de regulă, dulapuri în care se păstrează obiectele necesare. Dar unde putem depozita hainele ude după ce am nimerit în ploaie sau zăpadă? O soluție ar putea fi niște cuiere pentru haine puse direct pe dulap.

6. Rafturi invizibile.

În cazul holurilor mici putem opta, în locul pantofarului, pentru niște rafturi ascunse unde să depozităm încălțămintea pe verticală și nu pe orizontală. Culoarea, lățimea și înălțimea acestui dulăpior pot fi personalizate.

7. Spațiu deasupra cuierului. 

Multe persoane neglijează acest spațiu. Putem pune acolo un raft sau niște cutii sau coșuri textile voluminoase în care să stocăm diferite lucruri.

8. Banchetă sau otoman. 

Dacă obișnuiți să vă așezați atunci când vă încălțați, atunci vă recomandăm să profitați la maximum de spațiu și să optați pentru un otoman, care poate fi folosit și pentru depozitarea diferitor obiecte.