Câteva sfaturi importante în materie de machiaj și coafură, ce oferă un aspect mai tânăr…și la 40 de ani, fața își păstrează prospețimea.

Doriți să fiți arătați mereu tinere chiar și după vârsta de 40 de ani? Iată care sunt greșelile de make-up și coafură care trebuiesc evitate.

Pentru ca machiajul și coafura să nu vă îmbătrânească, respectați doar câteva reguli:

1. Nu folosiți fonduri de ten în nuanțe întunecate și contururi prea pronunțate. Acest lucru este valabil pentru orice parte a feței. Să începem cu tenul feței − mai puțin bronz! Pielea prea bronzată pare mai uscată și se simte la fel, ridurile sunt mai evidente și fața devine mai puțin expresivă.

Evitați extremele. Nu cumpărați un fond de ten în nuanța cea mai deschisă.Tenul palid, va avea un aspect bolnăvicios.

Optați pentru un fond de ten un efect de hidratare (sau chiar mai bine, utilizați o bază hidratantă pentru machiaj) în nuanță de roz, care conferă pielii prospețime.

Renunțați complet la fardurile de obraz în nuanțe întunecate – alegeți doar cele de culoare roz, cu o textură cremoasă care sunt mai ușor de aplicat.

2. Sprâncenele foarte accentaate, în special la baza nasului, vor crea impresia de încruntare. Chiar dacă nu aveți riduri între sprâncene, cu un astfel de contur, le veți adăuga. Sprâncenele tatuate prea întunecate creează același efect, care deja nu mai sunt la modă.

Așa NU

Așa DA

Este mai bine să pieptănați în sus firele vopsite, astfel sprâncenele vor arăta mai natural.

Același lucru este valabil și pentru conturul ochilor, al umbrelor de culoare închisă și, bineînțeles, pentru rujul în nuanță întunecată.

Evitați să aplicați rujul mat deoarece face ca buzele să pară uscate și atrage atenția asupra celor mai mici riduri din jurul buzelor, făcându-vă să păreți mai în vârstă.

Așa NU

Așa DA

Este mai bine să aplicați umbre deschise, de nuanță bej și creion de culoare maro, astfel veți evita un contur prea accentuat.

În loc de ruj este bine să aplicați un luciu de buze, chiar dacă este în nuanță deschisă.

3. Coafura trebuie să fie aparent neîngrijită – astfel veți părea mai tinere.

 

Dacă doriți o coafură cu mai mult volum – uscați părul cu capul înclinat înainte.

Cărarea asimetrică, bretonul și tunsoarea „zdrențuită”, de asemenea, vă vor întineri.

Dacă doriți să folosiți produse de styling − alegeți o fixare ușoară a părului.

Așa NU

Așa DA

4. Deci, cel mai bun machiaj care vă va întineri cu 10 ani, este cel natural. Nu se recomandă să fie nici prea mat, dar nici prea strident. Nuanța corectă a fondului de ten și pielea hidratată este deja jumătate din succes.

Așa NU

Așa DA

5. Cea mai bună coafură, indiferent de lungimea părului dvs, este cea care îi permite părul să se aranjeze în mod natural, fără multe produse de styling.

Optați pentru un machiaj natural, dar nu uitați de îngrijirea pielii și a părului, astfel veți arăta cu mult mai tinere!