Cât de simplu și ieftin poți să-ți protejezi locuința de muște și țânțari. Sfaturi utile!

Muștele sunt de nelipsit în zonele cu climă temperată, ceea ce înseamnă că trebuie să le răbdăm sau să aplicăm diferite remedii pentru a scăpa de ele. Fie folosim insecticide urât mirositoare, fie folosim remedii naturale.

Astăzi, vă reamintim despre câteva modalități clasice de a scăpa de ele fără vreun efect negativ asupra sănătății sau asupra mediului!

Monede într-o pungă de plastic cu apă

Este una dintre cele mai ieftine și simple metode. Folosiți o pungă de plastic cu fermoar. Umpleți-l cu apă, iar la fund puneți câteva monede.

Acest lucru vă poate părea ciudat, dar muștele vor percepe această pungă drept un mic bazin acvatic unde se află broaște flămânde. Monedele vor reflecta lumina solară. Dacă punga va fi agățată deasupra ușii, muștele nu vor mai intra în casa dvs. Însă cei care stau la bloc pot să agațe o astfel de pungă la balcon.

Ulei de citronella și unt de cocos

Acest remediu este puțin mai deosebit, deoarece ingredientele se găsesc mai greu. Iată rețeta: 20-30 de picături de ulei de citronella se amestecă cu jumătate de pahar de unt de cocos. Ingredientele se amestecă și compoziția obținută se toarnă în recipiente nu prea mari. Apoi acestea se pun în fiecare cameră.

Mirosul care este emanat îndepărtează muștele, iar dvs. vă veți putea bucura de liniștea serilor de vară.

Discuri demachiante, vanilie și mentă

Chiar funcționează! Luați câteva discuri demachiante și puneți-le într-un borcan. Apoi turnați patru linguri de extras de vanilie. După care acoperiți borcanul cu mentă proaspătă și improvizați un capac din tifon. Puteți pune borcanul alături de bolul cu fructe proaspete, iar muștele nu se vor mai apropia.

Vodkă și cuișoare

Nu mai aveți nevoie de spray-uri din comerț împotriva muștelor. Probabil nu vă place mirosul lor.

Aveți nevoie de un pulverizator vechi, turnați în el vodkă și adăugați în el puțin ulei esențial de lavandă sau cuișoare. Pulverizați cu el în jurul ferestrelor sau ușilor. Acest spray este o adevărată salvare pentru serile de vară.

Oțet de mere

Iată un alt remediu simplu și ieftin cu ajutorul căruia veți scăpa de muște – oțetul de mere. Turnați-l într-un borcan sau pahar, apoi acoperiți-l cu o folie alimentară. Dați câteva găuri și puneți borcanul la fereastră.

Oțetul de mere va ține departe atât muștele, cât și țânțarii.

Usturoi și scorțișoară 

O altă modalitate foarte eficientă – amestec de usturoi mărunțit și scorțișoară. Presărați puțin din acest amestec pe pervaz, iar muștele cu siguranță nu vor intra pe fereastră.

CD vechi și uzat

CD-urile, dar mai exact lumina care este reflectată de ele sperie muștele. Agățați un CD deasupra ușii. Pare ciudat, dar este eficient!