Căsnicia mea era pe punctul să se destrame din cauza rutinei și certurilor. Mi-am găsit o amantă, dar lucrurile nu au mers precum planificasem.

La serviciu venise o angajată nouă — tânără, energică, zâmbitoare, care nu era împovărată de probleme de familie.

Am început să o curtez, mergeam să luăm masa prin restaurante, îi dăruiam flori. Soției mele îi spuneam că muncesc peste program sau găseam alte scuze.

Într-o sâmbătă seară colega mea m-a invitat la ea acasă. Am petrecut o seară plină de pasiune și m-am întors acasă extrem de satisfăcut și victorios. Acasă, am fost întâmpinat de soția mea care era foarte obosită, copiii dormeau deja. Așa cum starea mea de bine nu am putut s-o ascund, soția și-a dat seama de idila mea, dar nu comentat starea mea de bine. Mi-a pus masa și s-a retras în dormitor, a zis că e obosită și că va spăla mâine vasele.

După ce am luat cina, m-am dus în dormitor și am că soția mea într-adevăr era obosită. Ea deja dormea îmbrăcată și nepieptănată, cred că nu mai avuse puteri să se pregătească pentru somn. Pe noptieră stătea un album cu pozele noastre din tinerețe.

Am răsfoit albumul și mi-am oprit privirea la una dintre fotografiile de pe timpul când mi-am întâlnit abia soția. Era frumoasă, zâmbitoare, plină de viață și eu la fel eram fericit lângă ea. Mi-am amintit cât de emoționat eram când am început s-o curtez, nu dormeam nopțile.

În noaptea ceea nu am reușit să închid un ochi, m-am gândit la soția mea, la noua mea aventură, la problemele din familie, la rutină…Și mi-a apărut o dorință atât de arzătoare de a-mi vedea soția mea de altădată. Și în cele din urmă mi-a dat seama ce trebuie să fac!Trebuie să încep să-mi curtez soția din nou. Să mergem la restaurant, să-i fac surprize, să-i dăruiesc flori și să-i spun cât este de frumoasă…

Am sunat-o pe mama mea chiar la 5 dimineață și am rugat-o să stea în acest week-end cu copiii. Am ieșit repede până la florăria din centru care lucrează 24/24 și i-am luat un buchet mare de flori și am pregătit dejunul și i l-am adus în pat.

Soția mea a fost surprinsă, dar era extrem de fericită. Eu i-am admirat părul dezordonat, cearcănele și chipul somnoros. Când a văzut florile, era atât de fericită că dansa prin cameră. Era foarte emoționată!

Următorul lucru pe care l-am făcut a fost să mă despart de amantă. Am simțit așa o ușurare! A doua zi soția mea a mers la coafor, pentru că seara aveam planificasem să luăm cina la restaurantul nostru preferat.

A doua zi am ieșit la plimbare așa cum făceam cu mulți ani în urmă.

Soția mea în doar două zile a redevenit cea de care m-am îndrăgostit. Acum încerc să ofer mai multă atenție ei și familiei mele, iar ei la rândul lor îmi oferă dragostea pe care nicio amantă un poate să mi-o dea.

Această experiența mi-a arătat că femeia este oglinda unui bărbat. Dacă va fi ea fericită, vei fi și tu! Convinge-te de asta!