Levănțica nu este doar un simbol al iubirii, ci și un izvor de sănătate și armonie. Această plantă excepțională era cunoscută încă în antichitate, când împărații romani adăugau frunze uscate de levănțică în apă înainte să se spele pe mâini sau să facă baie. Între timp levănțica a început a fi utilizată pe larg în medicină, cosmetologie sau masaj.
Nu în zadar roma uleiului esențial de levănțică este supranumită “aroma fericirii”. În popor această plantă elegantă este asociată cu protecția, longevitatea, curățenia, puritatea sufletească, fericirea și dragostea. Iată de ce folosirea unui odorizant natural pe bază de levănțică este o idee foarte inspirată!
Odorizant din levănțică
1. În borcane
Umpleți câteva borcane de sticlă cu frunze uscate de levănțică și așezați-le în toate colțurile locuinței.
2. Crenguțe de levănțică
Iată ce minunăție colorată poate fi obținută cu ajutorul benzilor de atlas.
3. Odorizant natural lichid
Odorizantul pe bază de uleiuri naturale va înlocui lejer alternativele comerciale pline de chimicale.
4. Coroană
Împletiți o coroană de levănțică și împodobiți ușa de intrare într-un mod original.
5. Punguță bine mirositoare
Iată cât de simplu puteți crea un odorizant natural. Adăugați câteva elemente de decor și veți obține un cadou superb pentru prietenele dvs.!
6. Borcănaș înmiresmat
Turnați bicarbonat de sodiu într-un borcan mic de sticlă și adăugați câteva picături de ulei esențial de levănțică.
7. Evantai aromat
Nu-ți poți rupe privirea de la această frumusețe!
8. Aromaterapie cu lumânări
Mireasma de levănțică este un mijloc perfect pentru calmare și relaxare după o zi grea.
9. Un buchețel împotriva moliei
O crenguță de levănțică ținută în dulap vă va salva hainele de invazia moliilor.
10. Îngerași decorativi
Astfel de îngerași făcuți manual nu numai că vor fi un element de decor foarte original, ci vor împrăștia în încăpere o aromă plăcută de levănțică.
Sfat din partea redacției
Orice lucru devine mult mai frumos dacă e făcut cu dragoste! Încercați să creșteți levănțică nemijlocit în casa dvs. Rețineți că volumul ghiveciului trebuie să fie de cel puțin 2 litri, iar diametrul – nu mai mic de 30 cm. De asemenea asigurați-vă că ghiveciul are un sistem de drenaj eficient (cu pietriș, coajă de ou etc.).
Cel mai bine levănțica va crește pe pervaz sau la balcon pe latura sudică a clădirii. Udarea se face dimineața sau seara doar cu apă stătută de temperatura camerei.
Sigur este destul de dificil să scapi de toate chimicalele din casă. Dar pentru multe dintre ele există niște alternativă foarte sănătoase și mai ales plăcute!