Iată care sunt cele mai bune remedii naturale împotriva furnicilor din casă și din grădină

Remedii naturale împotriva furnicilor: să descoperim împreună mai multe remedii eficiente care ne vor ajuta să ne debarasăm de furnici folosind doar substanțe și remedii naturale împotriva acestor insecte care pot fi foarte folositoare, dar care sunt oaspeți nedoriți în casele noastre.

Începutul sezonului de primăvară este însoțit de apariția insectelor, în special a furnicilor care se pot observa chiar și în apartamentele noastre. Prin urmare vă propunem unele remedii naturale care ne vor ajuta să evităm substanțele toxice. Aceste produse naturale sunt destul de ieftine și nu sunt toxice.

Chiar dacă nu sunt periculoase, furnicile tind să exploreze și să ne invadeze casele, dacă nu sunt ținute sub control. Pentru a evita utilizarea de spray-uri potențial dăunătoare pentru mediu, încercați unele metode naturale destul de simple .

În primul rând, după ce observați invazia furnicilor, încercați să identificați punctul principal de acces care se află, de obicei, în colțurile din apropierea ferestrelor sau a ușilor; presărați locurile date cu pudră de talc.

Trebuie să știți, de asemenea, că prezența acestor insecte ar însemna că au găsit produse alimentare cu care se pot hrăni, deci este foarte important să acordăm o atenție deosebită curățeniei.

Remedii naturale împotriva furnicilor

În continuare vă propunem unele informații despre substanțele care vor combate invazia furnicilor într-un mod natural.

— Sucul de lămâie

Turnați suc de lămâie într-un vas cu pulverizator și stropiți în zona pragurilor și a pervazurilor, astfel furnicile vor pierde capacitatea de orientare.

— Scorțișoara

Atât sub formă de ulei esențial cât și sub formă de praf scorțișoara le va ține departe de casa Dumneavoastră, deoarece furnicile nu tolerează acest miros.

— Menta

Menta este un remediu natural util în aceste cazuri: puneți câteva frunze ale acestei plante pe pervazul ferestrelor și în jurul ușilor sau 10 picături de ulei esențial amestecat într-o cană cu apă și stropiți în zonele problematice. Pe lângă aceasta veți avea și un miros foarte plăcut în casă.

— Borax, apă și zahăr

Pregătirea unei paste cu borax, apă și zahăr vă va ajuta să vă debarasați în doar câteva săptămâni de furnicile enervante. Puneți pasta obținută pe niște bucăți de carton pe care să le plasați în zonele unde apar insectele, care vor duce apoi pasta în colonia lor și astfel vor muri prin otrăvire (este eficientă și pentru furnicile zburătoare). Nu uitați să reînnoiți pasta la fiecare 2 zile, deoarece acesta se usucă și își pierde din eficiență.

— Apă fierbinte și săpun lichid

Un amestec de apă cu săpun (o picătură de săpun este suficientă pentru o sticluță cu pulverizator) este la fel de eficient pentru a ucide furnicile care v-au invadat deja casa.

— Carbonatul de calciu

Carbonatul de calciu este de mare ajutor în lupta noastră împotriva furnicilor. Va trebui doar să-l presărați pe pervazuri, pe uși și pe lângă pereți precum și în încăperea care este deja invadată (de obicei bucătăria).

— Creta

Un alt praf foarte fin pe care aceste insecte nu-l tolerează este creta. Puteți trasa linii cu creta, iar furnicile vor sta departe deoarece aceasta este un fel de frontieră anti-furnici.

— Zațul de cafea

Zațul de cafea (pe care îl puteți recicla în acest caz) nu ucide furnicile, ci doar le alungă.

— Oțetul

Oțetul este foarte eficient dacă este distribuit cu un pulverizator în locurile cele mai populate de furnici: pe pervazurile ferestrelor, în bucătărie etc. Oțetul se usucă repede, mirosul devine, pentru noi, imperceptibil după timp scurt, dar pentru furnici nu.

— Mierea

O metodă alternativă naturală și ieftină este utilizarea mierii care atrage furnicile. Aici mierea va avea funcția de momeală: puneți puțină miere în niște vase mici în locurile populate de ele și vor intra în vase fiind atrase de miere și vor rămâne inevitabil acolo.

Remedii naturale împotriva furnicilor din grădină

Să vedem acum și un remediu eficient pentru grădină.

— Zahăr și bicarbonat

În cazul în care furnicile v-au invadat grădina, vă puteți debarasa de ele dacă veți pune un amestec de bicarbonat de sodiu, zahăr pudră și drojdie de bere uscată, drojdia trebuie să constituie 1/3 din volumul total. Presărați acest amestec în zonele cele mai frecventate de furnici, zahărul le va atrage, în timp ce bicarbonatul și drojdia de bere le omoară.

Deoarece furnicile produc o substanță acidă pentru a se apăra, amestecul de bicarbonat de sodiu și zahăr puse în punctele „strategice” le vor distruge.

Dacă furnica, în afară de faptul că va mânca din acest amestec, îl va duce apoi în furnicar, atunci cel mai probabil că și alte furnici, inclusiv regina, se vor hrăni cu el și nu vor mai putea supraviețui după aceasta. Va trebui doar să vă asigurați că amestecul nu va intra în contact cu apa, altfel nu va mai fi eficient.

Acum sunteți gata pentru a lupta împotriva invaziei furnicilor?