”Când lăsați unele lucruri să meargă de la sine, aveți parte de o viață mai bună” – 7 sfaturi optimiste de la Sri Shankar!

Sri Sri Ravi Shankar este un guru indian și un activist social, ce a fondat organizația internațională ”Art of life”. În anii 2004 și 2006, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, iar în anul 2009 a fost inclus în lista a 5 cele mai influente persoane din India, Potrivit revistei Forbes India. La fel, se consideră a fi omul, ideile căruia au servit ca bază pentru crearea forumului internațional “Pentru etică în afaceri”, desfășurat anual în Parlamentul European.

Vă prezentăm mai jos care sunt cele 7 sfaturi de bază, datorită cărora veți avea o viață mult mai ușoară și mai fericită. Sri Shankar ne sugerează:

1. Nu te grăbi. Este important să fii acolo unde te simțiți bine. Dacă nu te simți bine acolo unde ești, pleacă și ascultă-ți vocea interioară. Țineți minte: pentru a găsi ceva, nu este neapărat să fii într-o continuă căutare. Doar trebuie să știi sigur de ce ai nevoie.

2. Nu tinde să controlezi oamenii și situațiile din jur. Nu planifica, nu aștepta și mai reduce puțin din dorințe. Învață să ții o pauză, în timpul căreia nimic nu se întâmplă. Permite oamenilor să vină la tine și lasă evenimentele să se desfășoare de la sine. Ceea ce se întâmplă cu tine, se întâmplă dintr-un anumit motiv. Nimic din viața ta nu are loc fără un motiv anume.

3. Fii tu însuți, fii liber. Lasă-i pe ceilalți să fie liberi. Fiecare are în viață calea sa și lecțiile sale, ce trebuie învățate. Dacă viața aduce unii oameni lângă tine – e foarte bine, dacă nu – tot este bine. Tot ce se întâmplă este spre binele tău.

4.  Nu îți dori să ai totul și deodată. Chiar dacă în unele momente crezi că nu ai nimic, totuși ceva este. Neapărat îți va acorda o mână de ajutor un prieten, fratele, sora sau pur și simplu un necunoscut ce a trecut pe alături. Fii sigur de aceasta.

5. Întâmpină totul cu zâmbet și dragoste. Însă, niciodată nu îți lua adio. Pentru că nimic niciodată nu este în cele din urmă. Mereu zi : ”Mulțumesc! Pe curând!”.

6. Fii deschis pentru oameni, univers, Dumnezeu. Fii sigur de faptul că totul în viață e spre binele tău. Chiar când ai impresia că mai rău nu poate fi, crede-mă că poate. Niciodată nu știi unde vei găsi sau unde vei pierde ceva.

7. Pentru a îmbrăca o cămașă nouă, trebuie să o scoți pe cea veche. Nu poți afla lucruri noi și nu te poți schimba spre bine dacă ești limitat de tradițiile și dogmele vechi. Ieșiți din zona de confort. Fiți un om ”open minded” – cu mintea deschisă, care nu judeca pe nimeni și îi place sa încerce lucruri noi.

Ce credeți despre aceste sfaturi? Merită să fie aplicate?