Cabinele de duș comerciale sunt depășite. Zona dușului trebuie făcută individual din gresie!

Redacția noastră vă oferă o selecție de idei care ar trebui luate în considerație când faceți designul unei băi cu cabină de duș. De altfel cabinele de duș cu care ne-am obișnuit în ultimii 10-15 ani trebuie date uitării, căci nu mai sunt deloc actuale.

Cheltuielile pentru o cabină de duș prefabricată sunt practic la fel cu o cabină făcută de sine stătător, de aceea prima variantă este lipsită de sens.

Cea mai accesibilă soluție ar fi o cabină de colț. Designul acesteia e mult mai reușit decât al cabinelor sofisticate de producție chineză, iar costul e mult mai mic.

Cădița cabinei de duș va fi mereu mai elevată decât nivelul pardoselii. Explicația e simplă: canalizarea cabinei se instalează sub aceasta și are nevoie de spațiu și unghi de înclinație.

Fundul cădiței trebuie să aibă un mic unghi pentru a direcționa apa spre sifon. Un specialist bun poate așeza gresia sau mozaicul astfel încât să existe unghiul necesar.

Cel mai indicat e ca faianța din cabina de duș să fie deschisă la culoare sau chiar albă. Culoarea gresiei nu are importanță.

Totodată fuga ar trebui să fie de culoare gri, aceasta e cea mai rezistentă în fața petelor.

Dacă folosiți mai multe tipuri de faianță, zona de contact dintre ele ar trebui să fie doar la unghiuri interioare. Astfel designul băii va arăta natural și armonios.

Dacă apa din locuința dvs. este foarte dură, este recomandat ca sticla care alcătuiește pereții cabinei de duș să fie neagră sau cel puțin netransparentă. În interiorul cabinei se vor vedea toate depunerile calcaroase, în schimb din exterior ea va arăta impecabil.

7

Pentru cabina de duș ar fi bine să alegeți o baterie termostatată, căci, spre deosebire de cadă, în duș apa interacționează direct cu pielea.

Este suficient ca înălțimea cabinei de duș să fie de 190 cm: mai sus de atât stropii oricum nu vor ajunge.

Tavanul deasupra cabinei poate fi extensibil sau din aluminiu. Unica recomandare e să nu montați deasupra cabinei elemente de iluminare.

Gândiți-vă unde veți ține șamponul și gelul de duș. Acestea nu trebuie să vă deranjeze în timp ce faceți baie și totodată trebuie să fie mereu la îndemână.

E foarte comod când e suficient să scoți mâna din cabină pentru a lua prosopul. De aceea suportul pentru prosop trebuie să fie cât mai aproape de ușa cabinei de duș. Totodată luați în considerație și direcția în care se deschide ușa.

Ce ziceți despre această informație?