Buretele metalic este foarte util în gospodărie. 11 utilizări neașteptate ale acestuia

Buretele metalic este un obiect care a fost și va fi mereu și ne poate fi de ajutor nu doar în bucătărie. Cu ea puteți curăța rugina, ascuți foarfecele și îndepărta cele mai dificile pete de pe pereți. Iată cum să o folosiți, dar aveți grijă să purtați de fiecare dată mănuși de protecție.

Echipa noastră a selectat o serie de utilizări ale acestuia, mai ales că la momentul actual cratițele și tigăile sunt cu acoperire non stick și buretele din lână de oțel le poate distruge!

Să începem…

1. Primul nostru lifehack este pentru iubitorii de animale. Vă place să le faceți des baie pisicii sau câinelui Dumneavoastră?  Nu v-ați săturat de părul din cadă sau duș? Data viitoare, înainte de a-i face baie animalului de companie, puneți în gaura de scurgere a căzii un buretele din lână de oțel utilizat și acesta va strânge tot părul.

2. Dacă aveți probleme cu șoarecii sau cu gândacii de bucătărie, care se strecoară prin diverse crăpături în casă, cumpărați lână de oțel foarte fină și astupați cu ea găurile, apoi camuflați zona cu rigips sau chit de cuțit. Nici șoarecii și nici gândacii nu vor mai putea pătrunde printre firele de oțel.

3. Ați început reparația și nu aveți la dispoziție pânză abrazivă? Nu vă indispuneți deoarece în bucătărie aveți, cu siguranță, un burete din lână de oțel. În unele cazuri este chiar mai comod de lucrat cu el, mai ales dacă este vorba despre unele locuri greu accesibile. Este perfect pentru pregătirea suprafețelor înainte de vopsire.

4. Dacă veți tăia de câteva ori cu foarfeca o bucată din lână de oțel, veți constata că este cea mai bună metodă de ascuțire.

5. Linoleumul are pete negre lăsate de pantofi? Buretele din lână de oțel se va isprăvi imediat cu ele!

6. Vi s-au murdărit tălpile adidașilor? Le puteți curăța foarte ușor cu ajutorul unui burete de melanină, dar buretele din lână de oțel se va descurca mai bine.

7. S-a rupt filetul șurubului? Vă vine iarăși în ajutor buretele din lână de oțel. Luați o bucată de burete din lână de oțel foarte fină și răsuciți-o pe șurub după care înșurubați-l la loc.

8. Doriți să vopsiți porțile vechi ruginite? Iar pe șemineu au apărut pete de rugină: buretele din lână de oțel este cel mai potrivit pentru a curăța urmele de rugină.

9. Vârful fierului de lipit, de obicei, se curăță cu ajutorul unui burete poros. Dar ați încercat să folosiți un burete din lână de oțel? Rezultatele sunt impresionante.

Înainte:

După:

10. Doriți să învechiți rapid suprafața lemnului și să-i dați un suflu nobil? Utilizați un burete din lână de oțel, dar cu fire mai fine. Buretele se rupe în bucăți mici, se pune într-un borcan, apoi se toarnă oțet și se acoperă cu un capac (calcul aproximativ: un burete întreg la 2-3 pahare de oțet pur). A doua zi buretele se va dizolva în oțet și veți obține o soluție de oțet „metalic”. Puteți acoperi cu acest amestec lemnul folosind o perie obișnuită pentru vopsea; așteptați ca oțetul să pătrundă în lemn și să se evaporeze mirosul. Rezultatul este unul impresionant!

11. Puteți curăța și roțile mașinii Dumneavoastră cu ajutorul acestui burete. Cu un burete mic vă va fi mult mai comod să lucrați decât cu o perie masivă. Dacă veți adăuga puțin șampon auto buretele va elimina ușor toate petele, inclusiv cele de rugină.

Dumneavoastră utilizați buretele din lână de oțel? Scrieți-ne în comentarii.