Bunicii nu se sting niciodată, ei pur și simplu devin invizibili!

Bunicii și bunicele au un rol extrem de important pentru dezvoltarea personalității noastre, pentru creșterea noastră, pentru educația noastră. Copiii care au norocul de a comunica cu bunicii dau dovadă de o atitudine mai sănătoasă față de persoanele mai în vârstă.

Dar acesta e doar unul din avantajele unei asemenea relații. Unii oameni spun că dragostea față de nepoți poate fi chiar mai puternică decât cea față de copii. În această relație există ceva deosebit, ceva miraculos.

Legătura sufletească dintre noi și bunicii și strămoșii noștri este nepărtinitoare, este o relație care depășește cu mult simpla moștenire genetică.

Această legătură deosebită îi învață pe copii ce înseamnă dragoste, respect, recunoștință. În afară de aceasta ei află modul de viață al generațiilor precedente, află cum bunicii au încercat să-și croiască viitorul.

Bunicii trecuți din viață încă mai sunt acolo unde v-ați obișnuiți să îi vedeți. De fapt ei sunt prezenți în toate laturile vieții noastre, ei trăiesc în inimile și amintirile noastre.

Această prezență poate fi simțită inclusiv în lucruri materiale, în hainele lor, mobila lor, creațiile lor artistice. Păstrați aceste lucruri.

Amintirea despre bunici vă va ajuta mereu să rămâneți voi înșivă, să vă păstrați identitatea.

Bunicii nu dezamăgesc niciodată, dar la un moment dat ei dispar, dar chiar și prin asta ei ne oferă și o ultimă lecție: să îi iubim pe cei dragi și să prețuim viața, căci este trecătoare.

Dacă bunicii dvs. mai sunt în viață, sunați-i cât mai des! Și nu uitați să le spuneți cât de mult îi iubiți!