Bunica pe linie maternă este cea mai importantă persoană din viața copilului!

Bunica − câtă căldură, bunătate, afecțiune și dragoste în acest cuvânt! Cele mai frumoase amintiri sunt legate de bunicile noastre: vacanțe de vară fără griji, prăjituri delicioase, clătite sățioase și multe alte lucruri plăcute și surprinzătoare pe care doar o bunică le poate oferi nepoților săi.

Dulceață aromată, ceai parfumat, povești înainte de culcare și dragoste necondiționată − ce asociații faceți, când vă gândiți la bunicile voastre? Suntem siguri, că cele mai bune!

Îmi iubesc foarte mult bunica. În mod surprinzător, parcă aș semăna mai mult cu bunica mea decât cu părinții mei! Atât din punct de vedere fizic, cât și al caracterului. Și curios este, că fiica mea seamănă, de asemenea, mai mult cu mama mea decât cu noi, părinții.

Inițial această asemănare a observat-o una dintre prietenele mele: comportamentul fiului ei semăna foarte mult cu cel al bunicii. Recent am aflat că acesta este un fapt dovedit științific.

Legătura genetică

Potrivit oamenilor de știință, bunica pe linia maternă joacă un rol important în viața copilului. Anume ea învață regulile vieții și le oferă toată dragostea și grija necondiționată. Legătura dintre bunică și nepoți este cea mai puternică și cea profundă.

Oamenii de știință au demonstrat că legătura se formează la nivel de gene.

Un fapt știut este că copiii moștenesc potențialul genetic de la bunei, la fel cum părinții l-au primit de la buneii lor. Acesta este motivul pentru care adesea copiii seamănă cu rudele decedate.

Specialiștii în ingineria genetică susțin că o mare parte din informația genetică este primită de copii de la bunicile de pe linie maternă!

Desigur, totul este relativ și fiecare familie este unică. Copilul poate să semene foarte mult cu părinții, dar și cu bunica de pe linia paternă. Genetica este o știință incredibil de complexă și imprevizibilă.

Prin urmare, toți părinții trebuie să știe ce rol important îl joacă rudele lor în soarta și caracterul copilului.

Potrivit experților, chiar și emoțiile pe care le-a experimentat bunica în timpul sarcinii pot afecta dezvoltarea nepoților. Nu uitați, că o relație apropiată este un organism complex unde toate componentele sunt strâns legate între ele. Deci, genele, emoțiile, comportamentul, obiceiurile bune și rele sunt transmise copiilor și nepoților.

De aceea, este atât de important să acordați atenție sănătății și stării psihologice.

Atunci când ne neglijăm pe noi înșine, dăunăm cu bună știință și generațiilor viitoare.

Gândiți-vă la dvs și aveți grijă de sănătatea dvs − nepoții vă vor mulțumi!

Odată am avut noroc să citesc o compunere emoționantă, scrisă de un nepot pentru bunica sa dragă. Această poveste plină de dragoste m-a făcut să zâmbesc și să vărs câteva lacrimi. Mi-a amintit de bunica mea.

Aveți grijă de cei dragi, oferiți-le căldură, dragoste, atenție și toată lumea va fi fericită!

Ce părere aveți despre această teorie?