Bucătăria mică nu este o condamnare! Idei de utilizare eficientă a spațiului

Dacă în bucătăria dvs. nu încap mai mult de 2 persoane, nu este o tragedie! Priviți această colecție de idei originale de amenajare a spațiului.

Credeți că doar la noi în țară există apartamente mici încât nici nu te poți întoarce? Respectiv și bucătării de aceleași dimensiuni? Greșiți. În Europa puteți găsi apartamente atât de mici încât locuințele noastre vă vor părea un teren de fotbal. În această colecție de idei am decis să vă prezentăm cum puteți folosi spațiul unei bucătării mici astfel încât aceasta să devină funcțională pentru gătit și luarea meselor.

1. Toate ideile de amenajare sunt, în principal, bucătării luminoase. 

Suprafețele de culori deschise reflectă lumina, cele închise o estompează. Dacă doriți să măriți vizual un spațiu, optați pentru blaturi și mobilă de culori deschise.

2. Rafturi în loc de dulapuri pe pereți

Într-o încăpere mică excesul de dulapuri pe pereți înseamnă lipsă de aer. Ne-am obișnuit cu acest tip de bucătărie, însă vremurile se schimbă și nu este neapărat să păstrăm toate lucrurile pe care le păstrau mamele sau bunicile noastre. Pentru o viață modernă și ordonată sunt suficiente doar câteva rafturi la bucătărie, unde sunt amplasate cele mai necesare lucruri.

Da, ele adună puțin praf. Dar amintiți-vă când ați șters ultima dată toate dulapurile în interior… Acolo, la fel, se depune mult praf.

3. Folosiți mese pliabile și nestandarde

În goana după utilizarea cât mai eficientă a spațiului, mulți producători de mobilă creează mese de bucătărie mai puțin obișnuite.

Mesele pliante sunt o soluție excelentă pentru bucătăriile mici.

4. Folosiți pervazul pentru extinderea blatului de bucătărie

Deseori pervazul este un lucru inutil. Însă în cazul unui spațiu limitat acesta trebuie folosit cât mai rațional. Transformați-l într-un spațiu funcțional – extindeți blatul de bucătărie.

Iată câteva alte exemple de bucătării mici, dar foarte funcționale pentru confortul zilnic.

Mică, dar comodă.

Aici, probabil, au încăput mai multe lucruri decât într-o bucătărie mare.

O idee foarte reușită pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie.

Probabil, v-ați convins că bucătăriile mici pot fi la fel de confortabile ca cele mari.