6 reguli esențiale pentru a avea o bucătărie confortabilă și practică

Fiecare își amenajează bucătăria în funcție de propriile preferințe. Această încăpere este sufletul casei care necesită o îngrijire permanentă. De aceea este important să fie funcțională, iar mobila să fie aranjată corespunzător.

Echipa noastră a pregătit câteva sfaturi de amenajare a bucătăriei pentru a fi maxim confortabilă și pentru a prepara cele mai delicioase bucate.

Amenajarea bucătăriei

Culoarea, forma și distanța sunt cei trei piloni care asigură confortul în bucătărie. Să începem.

1. Minimalismul

Minimalismul se potrivește foarte bine pentru bucătărie. Cu cât mai multe lucruri în plus, cu atât mai bine. În primul rând, este vorba de mânerele masive pentru dulapurile mobile care arată grosolan.

Același lucru se referă la mânerele dulapurilor. Se vor potrivi mai bine, mânerele în formă de adâncituri, iar nu cele exterioare de care puteți să vă loviți.

Masa de bucătărie nu trebuie să ocupe jumătate din spațiu. Cu cât va fi mai mică, cu atât mai mare va părea bucătăria. O variantă perfectă ar fi ca masa să fie în prelungirea blatului.

2. Blatul de bucătărie

Gândiți-vă din timp unde va fi blatul de bucătărie pentru a nu avea surprize. Încercați forma triunghiului: blatul, chiuveta și frigiderul care să fie amplasat în unul din colțurile bucătăriei la o distanță medie dintre ele. Va fi foarte comod de folosit.

Înălțimea dulapurilor trebuie să fie ajustată în funcție de înălțime. De exemplu, standardul este 85 cm, însă persoanelor înalte nu le va fi comodă. Puteți obține înălțimea necesară din contul piciorușelor dulapului și a blatului.

3. Culoarea și materialele

Una din cauzele bucătăriilor nereușite este alegerea incorectă a culorilor și a materialelor. Suprafețe lucioase arată foarte frumos, dar o pată cât de mică strică întregul design. Curățenia la bucătărie este importantă, dar nici să faceți curățenie de trei ori pe zi. Suprafețele mate din lemn sunt cele mai potrivite.

Se recomandă alegerea culorilor neutre. Cele deschise măresc vizual încăperea și o umplu de lumină. Însă fiți atenți, nimic alb lângă aragaz. Porțiunile albe trebuie să fie mai departe de această zonă.

4. Frigiderul și aragazul

Două lucruri opuse, dar foarte importante care nu trebuie să stea alături. În mod firesc frigiderul se încălzește de la aragaz, însă această situație probabil nu a fost prevăzută din timp.

Dacă nu aveți alt loc, există o soluție. Montați un dulap special pentru protecția frigiderului.

5. Dulapurile și rafturile 

La amenajarea bucătăriei, folosiți toată înălțimea acesteia. Astfel, veți avea mai mult spațiu de depozitare.

Dulapuri cu uși sau sertare? Sertare. Deschizând un sertar, veți avea acces la tot conținutul acestuia și nu trebuie să puneți unele lucruri mai în față, iar altele mai în spate.

6. Gândiți-vă la mărunțișuri

Bucătăria trebuie planificată minuțios. Vă gândiți la foarte multe mărunțișuri, dar nu uitați și de prize sau de dispozitivele electrice. Luați-le în considerație când proiectați mobila.

Lăsați loc pentru toaster și cuptorul cu microunde. Neapărat plasați prizele astfel încât ele să nu se vadă. Tehnica de uz casnic și prizele încorporate sunt soluția ideală.

O bucătărie reușită este una planificată foarte reușit. Amenajați cât mai bine lucrurile și veți crea o atmosferă plăcută pentru a găti cele mai delicioase bucate.