Birkenstock, mules, brogue: toate modelele de încălțăminte la modă în noul sezon

Nu orice femeie s-ar putea lăuda că poate recunoaște toate modelele de încălțăminte care sunt la modă. Noi ne-am propus să acoperim acest gol informațional și să învățăm împreună să deosebim pantofii loafer de Oxford și babouche de winklepicker.

 

Pantofi mănușă

Acești pantofi nu au o carcasă dură și se îmbracă foarte exact pe picior, ca și mănușile. Aceștia se produs din piele subțire. Chiar și modele cu toc a pantofilor mănușă sunt extrem de comode.

1.1

1.2

1.3

Tango

Chiar din denumire e clar pentru ce au fost concepuți inițial acești pantofi, care au devenit populari în Europa și America la începutul secolului trecut.

Trăsătura distinctivă a pantofilor tango este curelușa în formă de T în partea din față. Această încălțăminte a intrat în viața cotidiană a femeilor datorită aspectului elegant și comodității sale.

Mary Jane

Inițial Mary Jane era considerat drept model pentru fete de vârstă școlară. Cu timpul acești pantofi au intrat și în garderoba femeilor de toate vârstele, astăzi fiind disponibilă o diversitate mare de modele.

2.1

2.2

2.3

2.4

2.5

2.6

Winklepicker

Astăzi pantofii cu bot ascuțit sunt foarte populari, iar inițial ei au primit anume denumirea de winklepicker. Un alt element distinctiv al acestui model este tocul subțire și lung.

3.1

3.2

3.3

Încălțăminte deschisă

Sabo

Acest model are talpă rezistentă făcută dintr-o bucată, călcâiul fiind descoperit. Există și variante cu platformă integrală în loc de toc.

4.1

4.5

4.5

Mules

În engleză mules înseamnă șlapi. Ei au călcâiul și degetele descoperite și pot avea toc de orice model și mărime.

5.1

5.2

Babouches

Babouches este o încălțăminte de origine turcească și marocană. Elementul lor distinctiv este talpa extrem de subțire și acoperirea călcâiului foarte mică sau chiar absentă.

6.1

6.2

6.3

Birkenstock

Această încălțăminte de vară își trage denumirea de la brandul german Birkenstock. Acestea sunt sandale pe platformă nu prea mare și cu talpă ortopedică. De obicei materialele folosite la fabricarea lor sunt ecologice: piele, plută sau alte materiale de origine vegetală.

7.1

7.2

7.3

Sandale grecești sau gladiators

De fapt acestea sunt un fel de cizme de vară cu platformă mică și o mulțime de curelușe care se îmbracă pe picior și pot ajunge până la genunchi.

8.4

Încălțăminte închisă de vară

Espadrile

Espadrilele sunt un tip de încălțăminte eco foarte reușită pentru perioada caldă a anului. E curios că inițial ele au fost create pentru lucru la plantațiile din Italia.

8.1

Slip-on

Acești pantofi sunt excelenți pentru un mod de viață activ. Ei sunt fabricați din materiale ușoare și au elemente elastice pe lateral pentru comoditate, existând astăzi o . Denumirea de slip-on exprimă faptul că ei sunt ușor de încălțat și descălțat.

9.1

Pantofi marinărești (boat shoes, topsiders)

După cum sugerează denumirea, acești pantofi au fost creați inițial pentru activități de iahting. Aceștia au talpa nelunecoasă și o cusătură specifică pe perimetru.

10.1

Mocasini

Această încălțăminte ușoară, fără șireturi, este o alegere perfectă pentru perioada caldă a anului.

Pantofi clasici

Oxford

Această încălțăminte a ajuns în garderoba feminină de la gentlemanii stilați englezi. Forma rigidă, designul specific și șireturile mici sunt trăsăturile distinctive ale pantofilor Oxford.

11.1

Derby

Spre deosebire de pantofii Oxford, acești au o formă mai flexibilă și șireturi mari.

Brogue

Pantofii brogue au un element de design specific: găuri perforate într-un mod decorativ. Densitatea și tipul găurilor determină o varietate mare de modele. Uneori tehnica de perforare brogue e aplicată și asupra pantofilor Oxford și derby.

Monk

Un alt împrumut din garderoba bărbătească. Având un design clasic, trăsătura distinctivă a pantofilor monk sunt curelușele cu cataramă care înlocuiesc șireturile.

12.1

 

Ați aflat lucruri noi din articolul nostru? Sperăm să vă fie de folos!