Bătrânețea apare în viață neobservată – 6 semne că începeți să îmbătrâniți!

Bătrânețea nu începe atunci când te pensionezi sau te gândești să cumperi un tonometru. Aceasta începe atunci când se schimbă viziunea asupra lumii, ca și cum te-ai fi ”blocat” în trecut. Mulți cunosc acest adevăr simplu, dar puțini oameni acordă atenția necesară acestui moment în viață. Este destul de ușor să determini cât de departe este bătrânețea sau dacă deja a apărut și nu ați observat. Doriți să verificați?

Vă prezentăm mai jos care sunt cele 6 semne ce ne indică faptul că a sosit bătrânețea:

1. Noile tehnologii nu mai sunt binevenite

Ești obișnuit să te folosești de dischete, USB și ești împotriva unor schimbări în acest domeniu. Pentru a rezolva problemele cu computerul și cu atât mai mult, pentru a actualiza programul, apelezi la ajutorul feciorului, nepotului sau vecinului. Un smartphone nou nu te bucură chiar dacă are un design mult mai elegant, mai ales după anunțarea prețului. Ține minte o regulă simplă: să nu-ți fie rușine dacă confuzi modele de smartphone-uri sau tablete și să știi că un echipament de calculator diferă de celălalt. E mult mai rău să gândești despre oamenii interesați în acest domeniu că sunt niște personalități limitate.

2. Ești obișnuit să trăiești doar cu amintirile 

Timpul fuge înainte foarte rapid și asta nu ne bucură prea mult. Cântecele și melodiile par plictisitoare și nu au nici un sens. Iar înainte…Ce filme frumoase erau! Ce actrițe talentate erau, iar actorii îți făceau inima să bată mai des!
Nu te concentra pe trecut, doar atât de multe lucruri interesante sunt în jurul nostru. Nu e bine să crezi că totul a fost mai bine înainte, principalul lucru este să-ți schimbi propriile gânduri. Dacă totul este rău – problema e în interior, ci nu în jur.

3. Povara fiecărei zile nu te mai apasă pe umeri 

Viața de zi cu zi și locul de muncă, de-a lungul anilor, a devenit o obișnuință. Munca nu mai aduce nici creștere în carieră și nici bucurie – unica motivație este doar salariul. Soțul nu îți mai aduce flori, însă important devine faptul că nu bea. Copilul nu se comportă întotdeauna frumos, dar sunteți sigură că la alții e și mai rău. Obiceiul de a-ți apăra propria poziție și să nu faci nici măcar un pas pentru a schimba lucrurile – este încă un semn al maturizării rapide. Obișnuința și scuza nu este deloc cea mai bună companie pentru viață. Merită să te gândești la acest fapt.

4. Poziția activă a vieții a cedat locul unui mod de viață mai pasiv. 

Cât de minunat este să obții o vacanță spontană, să te decizi într-o singură zi unde vei pleca și să-ți umpli valiza cât mai rapid. E minunat! Nu – este problematic. Te îmbolnăvești atunci când alegi un traseu de călătorie. Oboseala nu-ți permite să vizitezi multe agenții de turism într-o zi, ca să găsești sejurul potrivit. La fel, nu ai chef să cauți ore în șir o casă frumoasă care se dă în chirie pe malul mării și să negociezi timp de 5 minute cu stăpânii acesteia. Îți dorești stabilitate –masă suedeză, hotel cu un sistem all inclusive – este perfect! Doar totul este aproape! Nu mai este atât de interesant să afli ceva nou, mai bine să te odihnești într-un șezlong. Lăsați pe alții să se ocupe de ceva nou.

5. Culorile hainelor din garderobă au devenit mult mai pale

Mulți dintre noi consideră că vestimentația de culori intense este doar pentru oamenii tineri. Odată cu vârsta, femeile devin mai invizibile și sunt greu de surprins într-o ținută mai bogată în culori. Chiar și ținuta de casă nu mai este decorată cu amprente sau pisici drăguțe, totul este confortabil și practic, nimic mai mult. Trebuie să țineți minte că o femeie elegantă arată întotdeauna bine, poartă ținute în culori frumoase, iar cifra din pașaport nu este un punct de reper.

6. Dorința de a risca și bucuria pentru victorie a rămas în trecut 

Propunerile de a te distra toată noaptea cu prietenii au început să te atragă mai puțin. Dimineața la muncă, dar să lucrezi cu o durere de cap, nu este la fel de plăcut, precum câțiva ani în urmă. Totul a devenit ”Cu măsură” și ”normal”. Această ”normalitate”, este ca o mlaștină, care te atrage de zi cu zi, care te impune să uiți de unele emoții precum – riscul, bucuria și gustul șampaniei de dimineață pe acoperiș, când până la începutul zilei de munca îți rămâne doar 40 minute.

Nu vă consolați cu faptul că orice greșeală ar trebui comisă doar în tinerețe. Nimeni nu stabilește timpul pentru senzații noi și dorința de a cunoaște ceva interesant. Desigur, nimeni înafară de DVS!