Bărbatul ar trebui să-și iubească soția astfel precum ar vrea să-i fie iubită fiica. Doar atunci fiica lui va fi fericită!

Tatăl, de obicei are responsabilitatea de a participa activ în educația băieților. Se crede că astfel ei educă bărbați adevărați. Cu toate acestea, nu mai mic este rolul tatălui în educația unei fiice. Anume prin interacțiunea cu tatăl, fetițele descoperă lumea bărbaților. Atitudinea tatălui față de mamă și față de celelalte femei va influența direct viziunea fetițelor despre cum ar trebui să fie tratată de către bărbați.

Dacă fetele nu au experiența unui tată atent la nevoile lor, cel mai probabil nu vor avea nici sentimentul că există un bărbat potrivit în această lume pentru ele.

Prezența tatălui este binevenită încă din primele zile de viață ale acesteia. Cu alte cuvinte, tatăl ar trebui să se implice în îngrijirea bebelușului: să facă baie bebelușului, să îl calmeze atunci când plânge, să schimbe scutecele. Iar când fetița va crește, tatăl ar trebui să se joace mult cu ea.

Etapă cea mai importantă este considerată adolescența. La această vârstă fetița trebuie să fie sigură că atunci când va avea probleme la școală sau cu prietenii, va găsi întotdeauna sprijin și înțelegere din partea tatălui ei.

Relația părinților și anume comportamentul tatălui influențează direct asupra alegerii viitorului partener de viață. Dacă părinții au avut o relație armonioasă, pozitivă, întotdeauna au rezolvat pașnic conflictele ajungând la compromisuri, acest model de relație îl va urma și fata.

Și invers, situația tensionată din familie va afecta în mod negativ stima de sine a fiicei, comunicarea cu colegii ei, abilitatea de a rezolva problemele într-o relație.

Respectul și atenția față de nevoile soției, sprijin și înțelegere, gesturi de iubire și cuvinte frumoase și delicate, daruri și flori – este modelul de relație pe care fetița o va dori și în viața ei. Relația dintre mamă și fiică este foarte puternică, astfel încât fata o va urma în mai multe privințe. Inclusiv, și în alegerea partenerului.

Tatăl dvs a jucat un rol important în alegerea partenerului de viață? Scrieți-ne în comentarii!