Balsamul de păr nu este util doar atunci când faci duș! Iată alte 11 utilizări surprinzătoare

În ziua de azi noi suntem obișnuiți să folosim toate lucrurile strict după destinație. Dar o mulțime de obiecte din gospodăria noastră pot fi utilizate în multe moduri alternative.

Balsamul de păr este un exemplu foarte bun în acest sens. Vă invităm să urmăriți selecția de idei de utilizare a balsamului de păr, după care cu siguranță nu îl veți mai privi doar ca pe un obiect de igienă personală!

1. Spălarea hainelor fine

Dizolvând o lingură de balsam de păr într-un lighean cu apă veți obține un amestec foarte eficient pentru spălarea hainelor din stofă fină.

GOOD HOUSEKEEPING

2. Balsam de rufe

Faceți un amestec de balsam de păr, apă și oțet în proporții egale. Veți obține un balsam de rufe de casă foarte accesibil, care are un efect cel puțin la fel de puternic ca și al balsamurilor comerciale.

ONE GOOD THING

3. Restabiliți un tricou deformat

De multe ori se întâmplă că după spălarea în mașina de spălat hainele devin mai strâmte decât înainte. De acum le puteți restabili forma spălând-o într-un lighean cu apă rece în care ați adăugat 1/4 de pahar de balsam de păr.

HUFFINGTON POST

4. Protejați bocancii din piele

Îngrijirea încălțămintei de iarnă va fi o sarcină mult mai ușoară de acum înainte. Balsamul de păr conține suficientă ceară pentru a proteja încălțămintea din piele și a-i conferi un aspect superb.

WIKIHOW

5. Eliminați tatuajul temporar

Sigur această problemă poate fi rezolvată cu apă și săpun, dar procedura nu e din cele mai plăcute. Înlocuiți săpunul cu balsam de păr și veți scăpa de tatuajul temporar mult mai repede.

WIKIHOW

6. Demachiant

Pare surprinzător, dar numai câteva picături de balsam de păr pot înlocui foarte eficient demachiantul! Să aveți grijă doar ca balsamul să nu pătrundă în ochi.

BIRCH BOX

7. Îngrijirea cuticulei

Hidratarea cuticulei este un element foarte important pentru un aspect sănătos al unghiilor. Balsamul de păr va îndeplini de minune această sarcină.

HOW STUFF WORKS

8. Radere fără iritație

Iritația pielii după radere este o problemă foarte răspândită. Dar înlocuirea spumei de ras cu balsam de păr va asigura o protecție bună a pielii împotriva iritațiilor.

ELLE

9. Prevenirea oxidării

Calitățile protectoare ale balsamului de păr nu se limitează doar la șuvițele noastre! S-a demonstrat că el poate proteja și preveni oxidarea diverselor suprafețe metalice.

THEWOODNERD

10. Desfundarea căilor de scurgere

Balsamul de păr poate înlocui cu succes cele mai eficiente produse speciale pentru desfundarea căilor de scurgere. Turnați puțin balsam de păr, iar după câteva minute porniți apa fierbinte. În interiorul căilor de scurgere se va forma un amestec cu capacități puternice de lubrifiere care va rezolva problema înfundării țevilor.

HOME DEPOT

11. Plante de cameră strălucitoare

Dacă plantele dvs. de cameră își pierd strălucirea de altă dată, faceți următorul truc. Mai întâi înlăturați praful de pe frunze cu ajutorul cojii de banană, apoi picurați puțin balsam de păr și un pic de maioneză și ștergeți-le ușor. Plantele vor arăta proaspete și înviorate!

HOUSE PLANTS EXPERT

Deși probabil îngrijirea părului va rămâne cea mai răspândită utilizare a balsamului de păr, e bine să cunoaștem că acest produs superb ne poate fi foarte util în multe alte domenii.

Cunoașteți și alte moduri de utilizare a balsamului de păr?