Balconul e loc de odihnă, nu depozit de vechituri! Cele mai bune și actuale idei pentru amenajarea balconului

Multă lume de la noi are o viziune învechită în ceea ce privește balconul și utilitatea sa funcțională. Cum obișnuiți să folosiți spațiul de la balcon?

Probabil majoritatea ar răspunde că depozitează acolo tot felul de instrumente sau alte lucruri și vechituri care pur și simplu nu și-au găsit loc în altă parte. Cu alte cuvinte noi obișnuim să folosim balconul ca un depozit. Dar oare merită să irosim acel spațiu pentru așa ceva?

Luând în considerația creșterea continuă a prețurilor pentru imobile, o asemenea utilizare a metrilor pătrați disponibili nu poate fi numită tocmai rațională.

Poate ar fi cazul să regândim aceste lucruri? Balconul poate fi transformat într-un loc extrem de util: birou de lucru, mic atelier, mică sufragerie sau chiar dormitor de vară.

Indiferent de spațiul disponibil în locuință, ea ni se pare mereu prea mică.

Iată o selecție de proiecte interesante pentru reamenajarea balconului, astfel încât el să devină o componentă funcțională importantă a locuinței.

Înainte de a începe reamenajarea celor 2-5 metri pătrați disponibili la balcon ar trebui să elaborați un plan de acțiuni.

Întâi de toate trebuie să decideți dacă noua încăpere va avea rol estetic-decorativ (orientat mai mult spre primirea musafirilor și confortul lor) sau unul practic-funcțional (orientat spre valorificarea la maxim a spațiului).

Sigur aici nu există o recomandare universală, fiecare poate lua decizia în funcție de propriile preferințe și așteptări.

Dacă de la balconul dvs. se deschide o priveliște frumoasă, ar fi o idee bună să îl amenajați ca un loc de odihnă și relaxare.

Transformarea balconului într-o sufragerie de vară este o idee foarte inspirată în acest caz.

Totul depinde de preferințele dvs., dar și de efortul pe care sunteți gata să-l depuneți.

Geamurile au un rol decorativ foarte important, iar tehnologiile contemporane vă permit o gamă largă de soluții pe care le-ați putea aplica.

După cum puteți vedea, spațiul aparent mic de la balcon poate fi folosit foarte rațional și eficient.

Geamurile termopan din ziua de azi pot fi făcute cu imitarea oricăror suprafețe de lemn, astfel încât să le puteți încadra ușor în designul general al încăperii.

Vitrajele sunt o soluție foarte modernă și impresionantă din punct de vedere estetic.

Iată și un filmuleț cu o selecție de idei: