Avioanele civilizației antice, care au pus oamenii de știință într-un impas!

Avioanele Quimbaya (sau Tolima) sunt niște artefacte de aur, găsite în Columbia, create de civilizația cu același nume. Datând cu anii 1000 î.e.n. și pană în anul 1000 e.n., multe din aceste construcții reprezintă niște modele ale avioanelor contemporane, fapt ce pun oamenii de știință într-un impas. Descoperirea acestor mici machete ne demonstrează cât de avansate erau civilizațiile antice în raport cu cea de astăzi!

Fiecare din aceste modele de avioane au dimensiunea de 5-7.5 cm, fiind descrise de arheologi ca niște imagini a unor păsări, șopârle, amfibieni și insecte. Multe din acestea sunt expuse în muzeul din Bogota.

Uimitor este faptul că aceste modele de avioane sunt construite corect din punct de vedere al aerodinamicii. În anul 1994, inginerii germani Peter Belting și Conrad Lubbers au construit niște avioane cu telecomandă, exact precum modelele acestor artefacte. Ei au demonstrat că aceste avioane pot zbura atât cu motoare cu piston și o singură elice, cât și cu propulsie pe jet.

Este uimitor faptul cât de reale sunt modelele acestor artefacte. Mai ales, având în vedere că zborul mecanic a fost cunoscut doar după zborul fraților Wright, în anul 1903. Oare cum civilizația antică a putut să cunoască conceptele de aerodinamică și care este forma corectă a aripilor? Uimitor, însă în timpul civilizației precolumbiene oamenii doar își dezvoltau abilitatea de a folosi uneltele de bronz, locuiau în clădiri mici din cărămidă și foloseau focul pentru iluminare.

Modelul de avion Quimbaya cu telecomandă 

Construcția corectă a acestor avioane deseori se explică prin faptul că în acea perioadă pe planeta Pământ existau creaturi mult mai bine dezvoltate decât oamenii, care au și construit aceste modele. Civilizația Quimbaya probabil îi considerau niște zei, fiind siguri de faptul că aceste modele mici vor oferi putere magică proprietarilor artefactelor. La fel, există și o versiune ce ne relatează despre posibilele vizite ale altor civilizații, de pe alte planete.

”Vimana” în viziunea oamenilor de creație 

Aceste avioane impresionante sunt numite și ”Vimana”, cuvânt care provine din sanscrită și semnifică „precum o pasăre”. Una din versiuni, referitor la autorii acestor modele, ne relatează despre faptul că aceștia nu erau niște extratereștri, ci oameni simpli, ce trăiau în orașul pierdut al Atlantidei. Majoritatea modelelor de aur găsite sunt făcute dintr-un aliaj de tombac (alamă roșie) cu cupru (30%). Astfel, acestea devin foarte asemănătoare cu mecanismele pe care Platon le menționează în ”Dialogul despre Atlantida pierdută”. Aceste avioane puteau fi controlate de piloții ”Vimana”, menționați în cărțile ”Mahabharata” ale Indiei antice.

error: Content is protected !!