Din lemne simple de foc, au construit o casă călduroasă și frumoasă!

Construcția necesită de cinci ori mai puțin lut decât lemn (aproximativ 20% din volumul lemnelor ). Argila va constitui baza peretelui solid dintr-o casă de lemn.

Pentru ca argila să nu crape și să fie mai călduroasă trebuie amestecată cu 10-15% paie mărunțite (este nevoie de aproximativ 10-15% din volumul de lut).

Construcția temeliei casei de lemn este destul de simplă. Este suficient să faceți un fundament de tip panglică, să aranjați piatră peste piatră și să umpleți cu mortar care pătrunde bine în toate golurile.

Adâncimea fundamentului pentru o astfel de casă nu e nevoie să fie mai mare de 1 metru, întrucât pereții sunt mai ușori decât cei din beton.

Adâncimea optimă ar fi de 40-50 de centimetri, deoarece este suficientă pentru a avea o casa călduroasă chiar și într-o iarnă geroasă.

Tehnologia de zidire a peretelui din lemne este foarte simplă, dar trebuie să fie realizată cu acuratețe, poziționând lemnele cu o distanță minima între ele.

Pentru ca pereții să fie mai călduroși, trebuie să luați în considerație un mic secret. Lutul nu trebuie aplicat într-un strat continuu, dar în 2 rânduri paralele.

Acest lucru va permite să creați un strat intermediar de aer, ce va fi pe post de coridor de frig și nu va permite pătrunderea aerului rece.

Atunci când vor fi zidite unghiurile, se va pune în practică tehnica împletirii, la fel ca și în cazul clădirii din cărămizi, astfel construcția va fi mai stabilă.

Casa are suprafața de 9×9 metri fiind construită pe bază de bușteni cu lungimea de 40 cm.

Nu se clădesc mai mult de 3 niveluri de lemne deodată deoarece lutul trebuie să se usuce.

Nu este necesar de a monta panouri de cofraje. Aici sunt panouri din 3 bârne pe toată lungimea peretelui atât pe dinăuntru cât pe dinafară.

Pentru uși și ferestre se construiesc cutii din scândură de-a lungul peretelui (200×100).

Casa finisată arată astfel.

 

 

Sunteți tentat să construiți o astfel de casă?