Ați vrea ca pe pervazul dvs. să crească niște viole la fel de frumoase? Iată câteva secrete pentru dvs.!

Ați vrea să aflați cum se îngrijesc corect violele? Dacă sunteți pasionați de aceste flori extraordinare, cu siguranță vă va fi interesant să aflați câteva secrete despre creșterea lor.

Iată cinci idei de care se conduc florarii experimentați atunci când cultivă viole.

I. Fertilizarea

Orice plantă are nevoie de fertilizare, iar violele nu sunt o excepție. Specialiștii afirmă că cel mai bun fertilizator pentru aceste flori este infuzia de ceai. Totuși nu trebuie nici aici exces de zel: fertilizați florile cu ceai doar în perioada primăverii. Există și fertilizatori comerciali destinați special acestor flori, dar ceaiul trebuie totuși să aibă prioritate.

II. Alegerea corectă a ghiveciului

E foarte important ca ghiveciul să nu fie prea mare. Într-un asemenea ghiveci floarea se va concentra pe creșterea sistemului de rădăcini și a frunzelor și mai puțin a florilor, astfel încât s-ar putea chiar să nu vedeți flori defel.

III. Udarea corectă

Niciodată nu stropiți floarea, căci dacă apa rămâne blocată pe frunze și tulpină, astfel ar putea începe putrezirea. Cel mai indicat e să udați violele prin sistemul de drenaj al ghiveciului.

IV. Găurile de drenaj

Întrucât violele nu iubesc excesul de umiditate, ghiveciul trebuie să aibă multe găuri de drenaj de un diametru destul de mare. Nu uitați și de stratul de drenaj de pe fundul ghiveciului.

V. Solul

Pentru a evita experimentele inutile, cel mai simplu e să procurați din start sol special pentru viole. Asta e foarte important, căci florile sunt foarte pretențioase la calitatea solului. Florari experimentați recomandă chiar să adăugați în acest sol și vermiculită (1:1) pentru a-l face și mai ușor și afânat. Acest tip de sol asigură un nivel optim de umiditate și temperatură.

Bineînțeles aici nu se epuizează recomandările pentru creșterea violelor, dar cu siguranță acestea reprezintă o bază importantă în cazul în care vă decideți să creșteți aceste frumuseți de flori.