Ați stricat jacheta cu puf de iarnă după spălare? Fără panică! Iată ce trebuie să faceți!

Dacă decideți să spălați jacheta preferată cu puf, atunci este mai bine să o duceți la o curățătorie chimică. Foarte des, spălând o astfel de jachetă în mașina de spălat, puteți în sfârșit să vă stricați dispoziția – jacheta după o spălare necorespunzătoare poate căpăta un aspect foarte prost.

Umplutura din puf a jachetei se descompune în bulgări inegali, care sunt foarte greu de redistribuit. Dar nu vă grăbiți să cădeți în disperare. Situația poate fi corectată. Principalul lucru este să o faceți la timp, imediat după spălare și nu după ce jacheta este complet uscată.

Foarte des, motivul lipirii bulgărilor inegali este praful de spălat sau gelurile pe care le folosim în timpul spălării. Aceste produse pătrund cu ușurință în puf și sunt foarte greu de spălat. Prin urmare, trebuie mai întâi să clătiți jacheta de mai multe ori în apă rece. După aceea, este necesar să o agitați și cu atenție să treceți peste jachetă cu mișcări de ciupire.

Dacă spălați jacheta cu umplutură de iarna, atunci scoateți-o la rece și lăsați-o să înghețe. Prin agitarea repetată, umplutura jachetei va fi mult mai ușor de distribuit.

Dar chiar și după aceste manipulări, pot rămâne mici bulgări de puf. Puteți scăpa de bulgări cu o uscare corectă: 

– Este necesar să atârnați jacheta cu puf spălată deasupra căzii din baie. Luați un uscător de păr de calitate. Înarmați-vă cu un băț sau bătător din plastic pentru covoare.

– Uscătorul de păr trebuie pornit la putere maximă. Direcționați fluxul de aer către jachetă (faceți acest lucru la o distanță sigură, pentru a nu arde țesătura). Cu cealaltă mână, bateți ușor jacheta cu un băț sau bătător pentru covoare (bine, sau orice aveți la îndemână). După uscare, agitați din nou jacheta.

Dacă decideți să vă spălați jacheta cu puf de sine stătător, atunci respectați întotdeauna aceste reguli: 

– Jacheta nu poate fi înmuiată preventiv.

– Când spălați jacheta, ar trebui să alegeți cel mai delicat regim al spălării. Nu spălați în apă fierbinte.

– Aruncați niște mingi de tenis în tamburul mașinii de spălat, împreună cu jacheta.

– Clătiți foarte bine jacheta după spălare, poate chiar de 2-3 ori.

Sperăm că aceste sfaturi vor fi de mare ajutor.

Cum procedați dvs cu vestimentația de iarnă? Așteptăm cu drag comentariile.