Acestea nu mai sunt la modă: 7 indicii ale unui interior învechit, care demonstrează o lipsă de bun gust

Orice om care se decide să-și renoveze locuința, se așteaptă să o transforme într-un loc plăcut și confortabil. Dar, din păcate, în majoritatea cazurilor asta rămâne doar un plan frumos, căci când vine vorba de procesul propriu-zis, noi ne derutăm și nu reușim să alegem soluții actuale.

Din fericire astăzi la modă este simplitatea și ecologia, iar noi am pregătit pentru dvs. 7 opțiuni în designul interior care sunt deja învechite, dar și câte o alternativă pentru fiecare dintre ele.

1. Cabină de duș semi-rotundă cu cădiță

Cabina de duș semi-rotundă cu zeci de funcții inutile a ieșit demult din modă. Astăzi toți optează pentru cabine de duș din sticlă (nu neapărat transparentă). Aceste sunt ergonomice, ușor de îngrijit și au un aspect elegant.

2. Mobilă pentru living cu adâncitură pentru televizor

Dacă livingul dvs. nu este prea mare, nu are nici un rost să montați acolo mobilier masiv, care reduce spațiul la nivel vizual și chiar practic. Niște polițe simple și fixarea televizorului direct pe perete – iată o soluție foarte potrivită și actuală.

3. Tavan cu diverse forme și iluminare

Acum 10-15 ani erau foarte populare tavanele cu diverse forme și figuri. Dar astăzi se revine tot mai des la tavanul clasic alb, iar dacă asta vi se pare prea plictisitor, puteți alege o lustră extravagantă.

4. Arcadă

Acesta e un element care nu-și mai are locul în modele de design contemporan. Această soluție arhitecturală nu are nici un rol funcțional, în schimb reduce din spațiu.

5. Plante de cameră masive și arbori decorativi

Plantele de cameră sunt o soluție excelentă pentru decor. Dar majoritatea locuințelor din ziua de azi sunt destul de mici, de aceea plantele trebuie să corespundă și să se armonizeze cu spațiul disponibil. În schimb plantele masive își au locul în școli, spitale, birouri, adică în locurile spațioase și luminoase.

6. Fototapet

Fototapetul poate fi un element de decor foarte interesant, dar asta cu condiția că pe el e reprezentată o imagine abstractă. Tot felul de munți, râuri sau imagini cu Champs-Élysées țin de secolul trecut. În schimb puteți opta pentru tencuială decorativă, panouri de perete, tapet minimalist ș.a.

7. Perdele extravagante

Astăzi excesul de zel în privința designului perdelelor depășește uneori orice limite. Sigur dacă aveți o casă foarte mare, puteți încerca o astfel de variantă în una din încăperi, dar oricum vă va fi dificil să găsiți ceva potrivit. Jaluzelele decorative sau perdelele simple, minimaliste sunt soluții foarte bune și mai accesibile ca preț.

Când veți face reparație data viitoare, nu vă bazați doar pe propriile gusturi. Consultați designerii, site-urile de specialitate, dar și acest mic articol cu recomandări. Nu uitați că cel mai important într-o locuință este confortul!