Artista Vera Shimunia știe ce însemnă perfecțiunea în broderie. Lucrările ei reprezintă o adevărată artă!

Impresionismul este un curent artistic care își are originile în Franța, unde un grup de pictori resping temele oficiale, precum istorice sau mitologice, adoptând o viziune originală asupra lumii sensibile. Impresionismul este considerată cea mai atractivă perioadă din istoria artei moderne, din punct de vedere artistic, precum și cel mai apreciat curent de către publicul larg. Impresionismul este un curent apărut și dezvoltat în special de artiștii francezi, la sfârșitul secolului 19 și începutul secolului 20.

Maeștrii în broderia modernă au devenit foarte creativi în abordarea acestui gen de lucru manual, scrie BoredPanda. Printre acești pictori fascinanți este și Vera Shimbereva (Shimunia), din orașul St.Petersburg. Cu ajutorul firelor și cercurilor pentru broderie, artista crează peisaje magnifice în stilul impresionismului.

Modul de broderie a artistei a fost numit de către internauți ”o suprafață huliganică”, în care ea nu are nevoie de schițe sau scheme. Vera ”desenează ceea ce simte”, iar personajul ei principal este Natura. Pentru a crea o broderie, Vera are nevoie de cel puțin trei zile, iar uneori lucrul durează și până la o lună. Fascinant, dar o parte din lucrările artistei sunt nu mai mari decât un deget.

În prezent, 200 de mii de followers în Instagram sunt siguri că talentul și imaginația artistei încă nu a atins punctul culminant. Ei sunt convinși de  faptul că Vera încă îi poate uimi cu ceva nou. Vă prezentăm mai jos o selecție o lucrărilor artistei, care cu siguranță vă vor trezi cele mai frumoase sentimente:

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

10. 

11. 

12. 

13. 

14. 

15. 

16. 

17. 

18. 

19. 

20. 

21. 

22. 

23. 

24. 

25. 

26. 

27. 

28. 

29. 

30. 

31. 

32. 

33. 

34. 

35. 

36. 

37. 

Incredibil de frumoase! Iar dvs v-au plăcut aceste capodopere fascinante?