Arta machiajului: 10 trucuri pentru femeile care vor să fie întotdeauna frumoase

Machiajul unei femei spune foarte multe lucruri despre ea și joacă un rol extrem de important în crearea unui look inedit. Pentru a obține un machiaj cât mai reușit vă propunem să apelați la trucurile unor profesioniști. Aceștia vă vor ajuta să vă îmbunătățiți cunoștințele în domeniul make-up-ului, să economisiți timp și să fiți mai frumoase.

1. Secretul unor gene bogate

Efectul de gene voluminoase cu aspect natural poate fi obținut prin aplicarea extensiilor. Însă o privire expresivă poate fi creată și cu ajutorul unor trucuri simple. Pudrați genele înainte de aplicarea rimelului. Ele se vor mări în volum cel puțin de două ori.

2. Buze mai mari

Buzele voluminoase și senzuale înnebunesc reprezentanții genului puternic. Dar ce să faceți dacă natura v-a înzestrat cu buze subțiri? Aici vă vine în ajutor creionul alb. Aplicați-l la o distanță de 1-2 mm de la conturul buzelor și retușați-l, apoi aplicați un ruj de nuanță naturală.

3. Privire luminoasă

Creionul alb este de neînlocuit și pentru machiajul ochilor. Aplicarea acestuia pe interiorul pleoapei inferioare va da privirii o notă de prospețime și naturalețe. Veți reda ochilor mai multă luminozitate.

4. Gene mai ondulate

Creați o privire seducătoare cu ajutorul ondulatorului de gene. Dacă veți încălzi ondulatorul cu uscătorul de păr sau cu apă caldă înainte de a-l folosi, veți obține un rezultat mai bun și veți economisi timp.

5. Sculptarea feței

Dacă nu aveți farduri de obraz, nu vă întristați. Fardurile de pleoape maro vă vor ajuta de minune în această situație. Luați puțin fard pe pensulă și aplicați-l pe pomeți. Fiți atente, deoarece fardurile de pleoape sunt foarte pigmentate.

6. Gel de fixare a sprâncenelor

Genele dense, care acum sunt în vogă, necesită o îngrijire deosebită. Iar fără un fixativ acestea nu vor fi „cuminți” și nu le veți putea da o anumită formă. Un truc eficient este gelul de păr. Spălați recipientul de la un rimel vechi și umpleți-l cu gel. Acum sprâncenele vor fi mult mai frumoase.

7. Ruj de culoare intensă în fiecare zi

Nimic nu poate opri o femeie să-și cumpere un ruj de culoare intensă, iar după 1-2 folosiri va fi dat uitării. Din păcate, în zilele obișnuite nu poate fi aplicată o asemenea culoare extremă. Însă, dacă rujul se întinde cu degetele, atunci scade intensitatea acestuia. Un astfel de machiaj al buzelor este acceptat pentru serviciu.

8. Din lucios în mat

Dacă aveți nevoie de un ruj mat, folosiți acest truc. Aplicați rujul lucios pe buze, apoi acoperiți-le cu un șervețel subțire uscat și pudrați buzele deasupra șervețelului. Buzele vor fi perfect de mate!

9. Farduri de obraz improvizate

Rujul de culoare intensă de care am vorbit mai sus poate fi folosit drept fard de obraz și nu veți cheltuiți bani pe farduri cremoase scumpe. Aplicați puțin ruj pe pomeți și întindeți-l ușor.

10. Demachierea

Orice tip de machiaj poate fi îndepărtat fără produse speciale. Cum? Cu ulei cosmetic sau cu orice ulei alimentar – de la cel de măsline la cel de semințe de in. Umeziți o dischetă de bumbac, aplicați puțin ulei și ștergeți machiajul.

Fiți mereu frumoase!