Aplicați acest amestec și peste 15 minute nu va rămâne nici urmă de grăsime, murdărie și pete!

Aragazul este locul care în principiu nu poate fi mereu perfect curat. Pregătind diverse bucate noi vrând-nevrând stropim și murdărim suprafața aragazului.

Uneori plita e atât de murdară încât ai impresia că unica soluție este să cumperi un aragaz nou… Dar nu disperați! Noi am găsit pentru dvs. rețeta unui detergent superb, care în doar 15 minute poate rezolva toate aceste probleme.

Veți avea nevoie de

  • 3 linguri de sodă calcinată
  • 1/2 de lingură de praf de spălat rufe
  • 1 lingură de adeziv pentru sticlă

Turnați peste toate ingredientele 1 pahar de apă rece și amestecați bine. Apoi aplicați un strat subțire de amestec pe suprafețele murdare ale aragazului.

După 10-15 minute e suficient să spălați cu apă suprafețele respective. Odată cu detergentul-minune va dispărea și toată murdăria!

Apropo, detergentul poate fi păstrat într-un borcan de sticlă, iar înainte de următoarea utilizare e suficient să agitați borcanul.

Cu ce se curăță grăsimea de pe suprafețele din inox

În ultimul timp sunt tot mai populare aragazurile cu carcasă din inox. Ele au un aspect estetic impresionant și par a avea o calitate demnă de încredere. Problema lor e că suprafețele din inox au nevoie de o îngrijire specială, căci petele de pe ele sunt foarte vizibile.

Cel mai ușor petele de grăsime se curăță când sunt proaspete. În acest caz de obicei e suficient să le ștergeți cu burete și câteva picături de detergent de vase.

O soluție alternativă ar fi amestecul de săpun și bicarbonat de sodiu, care dizolvă foarte bine grăsimea. La 30 de minute după aplicare plita va fi foarte ușor de curățat.

În afară de aceasta pe piață sunt o mulțime de detergenți speciali. Dar după cum se știe aceștia, pe lângă faptul că sunt costisitori, de multe ori au o compoziție chimică înfiorătoare dacă ne gândim la faptul că totuși le folosim în spațiul în care ne hrănim…

Cu ce se curăță grăsimea de pe suprafețele emailate sau de sticlă

Bineînțeles în cazul acestor suprafețe nu putem folosi substanțe abrazive sau bureți metalici, în locul cărora vom utiliza o cârpă sau un burete moale.

Petele vechi de grăsime pot fi înlăturate ușor cu ajutorul unei paste alcătuite din bicarbonat de sodiu și apă. Aplicați această pastă cu ajutorul buretelui și ștergeți bine, după care spălați suprafețele cu o soluție de amoniac (1 linguriță la 1 litru de apă).

Dacă odată cu grăsimea vreți să scăpați și de mirosul neplăcut, stropiți suprafața aragazului cu oțet folosind o sticlă cu pulverizator, după care presărați sare. După 15 minute puteți spăla aragazul folosind detergent de vase.

În cazul suprafețelor de sticlă nu este nevoie de măsuri speciale de îngrijire, căci ele nu sunt foarte pretențioase. Puteți folosi oricare dintre metodele descrise mai sus pentru a curăța aragazul cu suprafață de sticlă.