Apartament cu o cameră renovat într-un mod extraordinar și cu fereastră în stil francez

Când dorim să obținem rezultate maxime cu eforturi și cheltuieli minime, apelăm la ajutorul profesioniștilor. Unul dintre aceștia este Natalia Sytenkova, care a reușit recent să transforme un apartament mic cu o cameră în unul regal.

Interiorul pe care l-a obținut designerul nu este doar luxos, ci și funcțional. Spațiile destul de multe pentru depozitarea a hainelor și a obiectelor de uz casnic nu au oprit-o, însă,  pe designer de la includerea unor elemente drăguțe de decor.

Clienta acestui proiect a fost fiica proprietarei. Deoarece mama sa are deja o vârstă mai înaintată și trebuie să aibă pe cineva alături, fiica i-a cumpărat un apartament în scara vecină pe care l-are reparat și l-a amenajat în așa mod ca să fie frumos și confortabil în același timp.

Apartament cu o cameră cu reparație extraordinară și cu fereastră în stil francez

Am dorit ca în acest apartament să fie multe dulapuri pentru haine, vitrine pentru cărți și veselă deoarece mama mea a locuit în casă la sol și avea foarte multe lucruri și apoi persoanele mai în vârstă se despart mai greu de lucrurile cu care s-au obișnuit.

Din păcate nu a fost posibilă zonarea camerei, respectiv am optat pentru o canapea glisantă. Mama va putea oricând să-și invite oaspeți dar și odihni în timpul zilei dacă va simți nevoia.

Inițial ne-am gândit să mutăm un pic ușa pentru a mai pune o vitrină pentru veselă în spatele acesteia, dar nu am reușit să obținem permisiunea pentru acest lucru, astfel ne-am oprit doar la combinarea băii cu toaleta. În cameră a fost demolată o bucată de perete de sub ferestre pentru a putea instala o fereastră franceză mare.

Pentru pereții din hol și bucătărie am optat pentru vopsea, iar pentru cei din cameră am ales tapete. Pe podea am instalat laminat Parador, în lojă și în baie am pus gresie produsă de compania spaniolă Equipe. Brâul din bucătărie este din faianță Mainzu.

În cameră am instalat un dulap cu vitrină pentru cărți. Mobila are o lungime de trei metri, dar am reușit să depozităm în ea toate lucrurile personale ale mamei cât și colecția sa completă a Enciclopediei Sovietice. În partea opusă a camerei, în centru, am pus o vitrină pentru veselă și alături comoda cu televizorul.

Dar spațiile de depozitare din acest mic apartament nu se încheie aici.

Loja a fost termoizolată, au fost montate ferestre din termopan dublu protect, a fost instalat un sistem de încălzire prin pardoseală și montate două dulapuri încăpătoare.

În hol, vizavi de baie, s-a instalat alt dulap pentru îmbrăcăminte. Acesta ocupă tot spațiul de la podea până în tavan, de aceea nu micșorează și nu încarcă prea mult coridorul. Dulapul din baie se află lângă cabina de duș: în partea de jos a dulapului am ascuns mașina de spălat iar sus a rămas loc pentru rafturile pentru produsele de igienă.

Mobila din bucătărie este de-a lungul ferestrei, astfel am obținut destul spațiu pentru depozitare și o suprafață de lucru mai mult decât suficientă. Deasupra mesei sunt vitrine nu prea înalte pentru depozitarea seturilor de ceai.

Iluminarea este de mai multe tipuri. În baie este iluminarea suspendată de tavan și niște aplice deasupra oglinzii. În bucătărie au fost instalate corpuri de iluminat suspendate de tavan și altele pentru iluminarea suprafeței de lucru. În cameră am optat pentru o lustră, un corp de iluminat deasupra canapelei pentru a putea citi și alte corpuri de iluminat mici lângă dulap și vitrină.

Pentru ca în apartament să pătrundă cât mai mult soare, designerul a ales o nuanță clasică de miere pentru podea și culori destul de deschise pentru vopsea și tapete. Balconul, vopsit în culoarea galbenă, va părea însorit chiar și într-o zi posomorâtă. Efectul luminii solare este oferit și grație oglinzilor care se află deasupra canapelei vizavi de ușa balconului.

Stilul pentru care am optat este unul clasic; în apartament sunt mai multe detalii clasice: baghete decorative pentru tavan, dulapuri cu uși ornamentate, uși vopsite în alb, oglinzi. Perdelele și pernele de pe canapea sunt realizate din țesături cu imprimeuri florale: toate acestea îi oferă apartamentul un stil asemănător cu acela al unei case de la țară.