Apa de gură nu este doar pentru clătirea gurii. Iată alte 10 utilizări neașteptate

Apa de gură ne oferă o respirație proaspătă și un sentiment de confort, fiind un produs esențial pentru igiena personală. Dar știați oare că ea poate fi utilă și în multe alte lucruri?

Redacția noastră vă împărtășește 10 idei surprinzătoare de utilizare a apei de gură, multe dintre care se datorează proprietăților sale antiseptice și dezinfectante.

1. Împrospătați-vă rapid

REMEDY DAILY

Atunci când aveți nevoie să vă simțiți proaspătă, dar nu aveți timp să faceți duș, recomandarea este să vă ștergeți subsuoară cu un disc de bumbac îmbibat cu apă de gură. Ea va dezinfecta și va elimina mirosul neplăcut, de aceea ar fi bine să aveți acest produs mereu la îndemână.

2. Scăpați de îngrijirea profesională a pedichiurii

Îngrijirea unghiilor la picioare nu este mereu costisitoare! Preparați un amestec de apă de gură, oțet de mere și apă de robinet în proporție de 1:1:2. Tot de ce mai aveți nevoie este puțin timp pentru a lăsa picioarele să se înmoaie în această soluție.

THE INDIAN SPOT

3. Soluție inofensivă împotriva insectelor

Turnați apă de gură cu aromă de mentă într-o sticlă cu pulverizator și stropiți locurile în care insectele apar cel mai des. Probabil această soluție va trebui repetată de mai multe ori pentru a avea același efect ca și produsele comerciale. dar în schimb ea este complet inofensivă pentru sănătatea noastră.

MINT JULEPS ‘N MUDDIN’

4. Eliminați furnicile

Amestecați apă de gură, peroxid de hidrogen și detergent de vase în proporții egale. Veți obține un repelent foarte eficient împotriva furnicilor. Stropiți locurile infestate cu acest produs inofensiv, iar după 15 minute ștergeți urmele soluției.

FRUGAL & THRIFTY

5. Curățați mașina de spălat

Pentru a curăța și dezinfecta mașina de spălat, porniți un ciclu de spălare fără haine, adăugând doar 1/2 de pahar de apă de gură.

6. Dezinfectați hainele într-un mod inofensiv

Mulți oameni evită folosirea înălbitorului sau altor chimicale când vine vorba de haine. Apa de gură este o alternativă complet inofensivă din acest punct de vedere. Adăugați 1 pahar de apă de gură transparentă atunci când spălați hainele în mașină.

LIFEHACKER

7. Ameliorați mâncărimea

Mâncărimea datorată erupțiilor cutanate sau înțepăturilor de insecte poate fi ameliorată cu ajutorul apei de gură, datorită senzației de răcorire pe care o provoacă aceasta. Pur și simplu aplicați puțină apă de gură pe un disc de bumbac și ștergeți locurile care vă deranjează.

THE SPRUCE

8. Curățați closetul

De acum nu mai aveți nevoie de un detergent special pentru asta. Pulverizați 1 pahar de apă de gură pe pereții closetului, iar după 30 de minute ștergeți-i bine cu peria de WC. Vasul de toaletă va străluci de curățenie!

WISE BREAD

9. Păstrați prospețimea florilor

Florile tăiate se ofilesc de regulă foarte repede. Dar proprietățile antiseptice ale apei de gură pot preveni dezvoltarea bacteriilor în locul tăieturii, fapt ce prelungește considerabil perioada de viață a florilor. Pentru asta pur și simplu adăugați puțină apă de gură în apa din vază înainte să așezați florile în ea.

REAL SIMPLE

10. Dezinfectați periuța de dinți

Știați că periuța de dinți ar trebui dezinfectată periodic? Cel mai simplu este să turnați puțin apă de gură într-un borcănaș (suficient pentru a acoperi capul periuței) și să lăsați periuța în acest lichid peste noapte. Dimineața veți avea o periuță de dinți proaspătă și dezinfectată!

INSTRUCTABLES

Aceste idei impresionante de utilizare a apei de gură vă pot ajuta să economisiți timp și bani. Oferiți-le și prietenilor dvs. această informație valoroasă!